Bokeria
Damira Kalajzic/ //

Bokeria

Mnogi će se složiti s tvrdnjom da je obitelj Bokavšek promijenila gastro scenu Splita. Bokeria je bila plod snova, ambicije, puta u nepoznato i rizika koji se isplatio. Već deset godina ovo mjesto je simbol Splita koji posjećuju gosti sa svih strana svijeta, a tih 10 uspješnih godina je zaokruženo velikom proslavom koja se dogodila u subotu. Tristotinjak VIP uzvanika iz cijelog svijeta su stigli kako bi čestitali obitelji Bokavšek na ovoj velikoj godišnjici i poželjeli im sreću u daljnjem radu. Emocije su bile na vrhuncu tijekom cijele večeri, a pohvale za sve što su postigli u ovih deset godina su pljuštale sa svih strana. 

Bokeria
Damira Kalajzic/

Bokeria

„Sve ima svoje prednosti i mane ali s obzirom na to da me statičnost frustrira, zauvijek ću biti zahvalna na podršci i mindsetu koji mi je usađen od roditelja. Upravo zbog te lude vjere u sebe/nas i adrenalina koji dolazi sa svakim rizikom, nisam se niti obazirala na stotine komentara svakodnevno o tome kako nismo normalni u što se upuštamo i odakle uopće ideja tada u tom sivom, zatvorenom i zapuštenom prostoru otvoriti restoran.“ – kazala je Ela Bokavšek prisjećajući se samih početaka Bokerije. 

„Odgojeni smo da se borimo i riskiramo za svoje snove, a i sport me poprilično oblikovao da se lakše nosim s teškoćama. U meni su takvi komentari budili samo dišpet da budemo sve bolji, a onog trenutka kada smo otvorili više nije postojala trunka straha niti sumnje. Znao sam da nam je kvaliteta na prvom mjestu i da će ljudi to morati prepoznati. Naša vizija je zapravo bila veoma jasna. Onog trena kada smo otvorili, sve snage smo usmjerili u kvalitetu.“ – izjavio je Luka Bokavšek. 

Bokeria
Damira Kalajzic/

Bokeria

Upravo je kvaliteta ono po čemu se Bokeria istaknula kao jedan od najpoznatijih hrvatskih restorana. Otvorenost ka svjetskim trendovima, ne-igranje na sigurno i ambicija da se u Splitu stvari promjene na bolje, učinila je ovo mjesto prepoznatljivim i obožavanim među gostima, ali i kolegama iz svijeta ugostiteljstva.

Večer u ritmovima Kube i Miamija

Samo za ovu prigodu Bokeria je u subotu pretvorena u jedno posebno putovanje od Miamija do Kube, a domaćini su se potrudili da njihovi gosti doista imaju posebno iskustvo.

Bokeria
Damira Kalajzic/

Bokeria

Luka i Ela Bokavšek su strastveni putnici, a posebno vole istraživati gastronomiju i svjetsku barsku scenu. Upravo iz tog razloga su odlučili podijeliti vlastito iskustvo s uzvanicima i ovu proslavu uveličati s gostovanjem barmena iz poznatog kubanskog restorana i bara u Miamiju „La Trova“. Julio Cabrera i njegov tim su se uspjeli pozicionirati na 24. mjestu prestižne liste 50 najboljih barova na svijetu, a njihov signature Daiquiri koktel važi za jednog od najboljih na svijetu. Upravo je Daiquiri bio zvijezda ove proslave na La Trova šanku, a gospodin Cabrera je kazao da je ovu večer uspio oboriti vlastiti rekord u spravljanju i „izbacivanju“ Daiquirija. 

Bokeria
Damira Kalajzic/

Bokeria

La Trova show je popraćen maestralnim nastupom brenda Cubismo koji su publiku držali u plesnom ritmu puna dva i pol sata koliko je trajao njihov set. Plesali su uzvanici, na ulici su plesali slučajni prolaznici, a svi su bili složni u jednom: Splitu je trebao ovakav event ispunjen pozitivnom energijom i dobrom atmosferom.

Bokeria
Damira Kalajzic/

Bokeria

Osoblje Bokerije je opet bilo na visini zadatka i još jednom su dokazali svoju profesionalnost po kojoj su poznati. Tijekom cijele večeri su bili na usluzi prisutnima i pazili da nitko od uzvanika ne ostane bez pića i hrane. Uzvanici su uživali u bogatom meniju na kojem su se našla neki od najpoznatijih zalogaja s menija Bokerije, ali i posebna jela kreirana samo za ovu proslavu koja je pripremio cijenjeni chef Hrvoje Zirojević iz bogate ponude tvrtke Centaurus. Brudet, cannole od tune, komiška pogača, bombolini, bruschetta parmigiana, tatarski na crostinu, savur tuna s limunom i kaparom, komiška pogača street food restorana Misto, samo su neka od ukusnih jela koja su oduševila prisutne. 

Bokeria
Damira Kalajzic/

Bokeria

Bokerijin rođendan su svojom pojavom uveličali brojni prijatelji obitelji Bokavšek, a na kraju ove posebne večeri ostalo je samo jedno pitanje: kada će ponoviti ovaj party? 

Lifestyle