Fotografija: Profimedia
//

Fotografija: Profimedia

‘’Scully, što to nosiš?’’. Ako se pita nas, nosi apsolutni spektakl. Gillian Anderson je tijekom devedesetih, osim detektivke Dane Scully u kultnoj seriji X Files, utjelovila apsolutnu esenciju senzualnog minimalizma. Daleko od tihog luksuza, stil Gillian Anderson je uz seriju prolazilo pravu modu evoluciju. Jedan trend koji je ostao je slojevitost. Trench kaput je u to vrijeme postao legendarni dio Scullyne garderobe. Scully također s vremenom sve više naginje odijelima s hlačama, međutim, pojavljuju se poneke suknje i pencil suknje koje dodaju svježinu njenom općem dojmu. Većina outfita također uključuje sveprisutnu rebrastu potkošulju u ulozi topa, međutim, povremeno se tu pojavljuje i nekoliko drugih, slojevitih bluza i dugih košulja.

Fotografija: IMDb

Fotografija: IMDb

Fotografija: IMDb

Fotografija: IMDb

Od Jean Milburn do jezivo točne verzije Margaret Thatcher u Kruni, Anderson od samog početka karijere ima neprikosnovenu glumačku energiju koju smo uvijek spremni gledati. Od danas ju možemo vidjeti u glavnoj ulozi filma Scoop koji tematizira sramotne odnose kraljevske obitelji i zločinačke organizacije Jeffreya Epsteina. Scoop se primarno odvija 2019. Odmah saznajemo da se BBC bori da ostane relevantan, a njegovi zaposlenici se bore da zadrže svoje poslove usred smanjenja budžeta i otpuštanja. Jedan takav zaposlenik je Sam McAlister (Billie Piper), koji je zadužen za rezerviranje gostiju za talk show emisiju Newsnight. A jedan takav gost kojeg želi dovsesti u emisiju je princ Andrew (Rufus Sewell), koji je upleten u središte skandala oko Epsteina. Nakon preskakanja brojnih pravila javnog servisa, intervju je dogovoren, a poznata novinarka Emily Maitlis, koju tumači ikona Gillian Anderson, dovedena je na jednosatni intervju koji bi mogao imati posljedice koje će promijeniti život princu Andrewu i BBC-ju.

Fotografija: IMDb

Fotografija: IMDb

Na londonskoj premijeri filma se pojavila u fenomenalnoj, smaragdno zelenoj haljini bez naramenica, koju potpisuje novozelandska dizajnerica Emilia Wickstead. Haljina je izrađena od interesantnog i debelog mohaira, čija tekstura još više ističe ovu tamnozelenu nijansu. 

Fotografija: Profimedia

Fotografija: Profimedia

To nije bio jedini pogodak Gillian Anderson u posljednjih nekoliko mjeseci. U nedavnoj sezoni nagrada, iznenadila nas je na crvenom tepihu dodjele nagrada Golden Globes, gdje se pojavila u haljini Gabriele Hearst s interesantnim motivom. Da, u pitanju je ona haljina s printom vagine, što je definitivno bio veliki simbol ženske snage, ali i referenca na njenu ulogu u hit seriji Sex education.

Fotografije: Profimedia

Fotografije: Profimedia

Anderson uvijek ima jake modne trenutke na crvenim tepisima, no oni daleko najjači su bili tijekom devedesetih i ranih dvijetisućitih godina. Ne možemo zaboraviti kontroverznu haljinu koja je otkrivala dobar dio njene stražnjice na afterpartyju Oscara 2001. godine.

Fotografija: Profimedia

Fotografija: Profimedia

Na dodjeli nagrade Emmy 1997. se pojavila u fenomenalnoj, biserno bijeloj haljini proširenog ovratnika i dekoltea, a te je godine naravno odnijela kući još jednu u nizu nagrada za svoje glumačko umijeće.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gillian leigh anderson (@gayforgilliana)

 

Jednako tako, ne možemo zaboraviti njenu crvenu haljinu s delikatnom, svilenom stolom u kojoj se pojavila na premijeri nove sezone X Files 1998.

Fotografije: Profimedia

Fotografije: Profimedia

Anderson je poznata po svojim minimalističkim, no jednako glamuroznim izdanjima koje je nerijetko spajala s tada trendy naočalama obojenih leća, najčešće ljubičastih, te je to jedan od najboljih načina kako da ukomponirate njen nepogrešiv stil u svoje svakodnevne kombinacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gillian leigh anderson (@gayforgilliana)

 

Nastavljamo ju pratiti u glumačkom smislu u novom filmu, a jedva čekamo njena nova modna izdanja na crvenim tepisima koja će definitivno biti sve bolja. Gillian, na kraju dana, nije imala grešku u karijeri, ni u jednom smislu.

Moda