//

Događaj na kojem se možete upoznati s raskošnim okusima, aromama i namirnicama ovog vrlo specifičnog gastro kontinenta, održava se već drugu godinu za redom. Za sve ljubitelje azijske hrane i kulture, a i one koji to još nisu, saznali smo sve detalje ovog egzotičnog događaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Asian Street Food Festival (@asianfestival.eu)

Od 6. do 12. svibnja na Trgu Josipa Jurja Strossmayera možete posjetiti deset kućica sa širokim izborom hrane iz različitih dijelova Azije poput Kine, Japana, Koreje, Tajlanda, Indije i brojnih drugih. Osim tradicionalne azijske kuhinje, na festivalu možete upoznati i bogatu tajlandsku kulturu koja će biti predstavljena nastupom tajlandske plesne skupine te svima poznatom tajlandskom masažom. Festival će otvoriti počasni konzul Kraljevine Tajland, Stjepan Ćurić, a neki od sretnih dobitnika osvojit će i putovanje na Tajland. Ulaz na festival je besplatan te ga možete posjetiti svakim danom od podneva do ponoći.

Gastro putovanje kontinentom

Gyoze, bao bunsi, sushi i mochi sladoled samo su neka od popularnih jela azijske kuhinje u kojima možete uživati na ovom festivalu. Temu ovogodišnjeg festivala zadala je organizacijska agencija Kokoš ili jaje, a radi se o izdvajanju specifičnog jela ili namirnice svakog restorana. 

Gyoza bar by Purpke Monkey i Phad Tai by Thai Thai samo su neki od poznatih restorana koji će već drugu godinu za redom sudjelovati u festivalu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Purple Monkey 🐵 (@purplemonkeyzg)

Prvi puta će nam se predstaviti Curry House by Tuk Tuk Express poznat po svojim zdjelama i šarenim limunadama te Ramen House ZU KU JI sa svojom širokom ponudom ramena.  Zadarski restoran Picnic na svojoj kućici Tuna & Bar predstavit će jela od plavoperajne jadranske tune visoke kvalitete. K Dogs by K Dogs i ove će godine prisustvovati festivalu sa svojim specifičnim korejskim hot dogovima, a Bao Banse ćete moći probati u kućici Jellyfish in Space.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jellyfish In Space | Food&Bar (@jellyfish_in_space_)

Tradicionalni sushi nudit će majstori ručno rađenih sushi rolica u kućici Soho Sushija. Kao i prošle godine, za nezaobilazne koktele pobrinut će se Gingle Bells te Central Bar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SoHo sushi rolls & poké bowls (@sohosushizagreb)

Zašto posjetiti festival ukoliko niste obožavatelj azijske hrane?

Osim u specijalitetima azijske kuhinje, na festivalu možete uživati i u bogatom zabavnom programu. Na kreativnoj radionici Pinelli & Vino slikat će se azijski motivi, a u organizaciji Metroa održat će se tematski Food kviz. Chef Mario Mihelj također će se pridružiti festivalu i održati spektakularan tuna cutting show. Za glazbeni program i dobru atmosferu biti će zaduženi razni DJ-evi pod vodstvom Ozrena Kanceljaka, a pri završetku festivala gostima će se podijeliti 200 kamenica uz pjenušac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Asian Street Food Festival (@asianfestival.eu)

Bez obzira uživate li u azijskoj kuhinji ili tek želite iskušati neka od tradicionalnih jela, Asian Street Food festival pravo je mjesto za provođenje proljetnog poslijepodneva. Ovo gastronomsko događanje mnogo je više od običnog festivala, a opuštanje uz piće i zabavni program omogućiti će vam uživanje u Aziji na tanjuru i izvan njega.

Lifestyle