IMAXTree by Launchmetrics
//

IMAXTree by Launchmetrics

Neki ljudi jednostavno prihvaćaju kraj veze kao prirodan dio životnog ciklusa, dok drugi to doživljavaju kao moralno neutralno iskustvo. Ovi znakovi dijele nekoliko osobina ličnosti koje ih čine otvorenima za tu ideju. Mnogi od njih su prirodno društveni te im je stoga lakše zadržati pozitivan stav i ostati u dobrim odnosima s bivšim partnerom. I dok će neki znakovi pokazati intenzivne emocije ili odlučno prekinuti sve veze, drugi će radije pronaći načine za održavanje platonske veze s bivšim. Bez obzira radi li se o postizanju najboljeg prijateljstva, povremenom druženju u zajedničkom krugu prijatelja ili jednostavno zadržavanju površnog kontakta na društvenim mrežama, ovi horoskopski znakovi uvijek teže očuvanju prijateljstva s bivšim partnerom.

Djevica

Djevice se mogu osjećati nervozno u nekim aspektima života, ali kada je riječ o održavanju prijateljstva s bivšim partnerom, situacija je potpuno drugačija. U stvari, gotovo uvijek održavaju neku razinu povezanosti, bilo da je to samo slanje povremenih poruka poput 'Hej, kako si?' ili dijeljenje smiješnih poruka na društvenim mrežama poput TikToka. Ovu zemljanu zodijačku skupinu karakterizira logika i praktičnost, što znači da su vrlo svjesni kada je vrijeme za prekid veze. S obzirom na to da njima upravlja Merkur, planet komunikacije, imaju sve što je potrebno da se sjednu i razgovaraju o stvarima na jasan i civiliziran način. Djevice nisu skloni ljutitim prekidima veze i nikada neće ostati zaglavljeni u vezi koja ne funkcionira. Budući da su tako racionalni i smireni u takvim situacijama, često ostavljaju otvorena vrata za moguće prijateljstvo nakon prekida.

Strijelac 

Kada Strijelci prođu kroz prekid, uvijek se trude da situacija bude što bezbrižnija. Oni će često koristiti humor i fokusirati se na pozitivne stvari, što čini teško ostati ljut na njih. Ovaj vatreni znak živi s velikom strašću prema životu, što znači da često prekidaju veze kako bi slijedili svoje nagone. Opustiti se i prepustiti se toku stvari dio je njihove prirode kada ih partner ostavi. Oni se lako preusmjere i fokusiraju na druge stvari bez stalnog razmišljanja o bivšoj ljubavi. Također, Strijelci su rijetko u dugim vezama, što znači da veze rijetko dosegnu dubinu koja bi ih opteretila nakon prekida. Za njih je potrebno mnogo da se obvežu ili razgovaraju o braku, a njihova opuštenost olakšava povratak u prijateljski odnos. Ovaj znak također voli ostati povezan u situaciji prijatelja s povlasticama, što dodatno olakšava održavanje veze s bivšim partnerom.

Vodenjak 

Vodenjaci su majstori održavanja prijateljstva sa svojim bivšima, prema Garbisu, možda zato što rijetko definiraju svoje odnose na čvrstim granicama, što im omogućuje da slobodno balansiraju između prijateljstva i romantičnih veza. Ovaj zračni znak sklon je druženju s ljudima koje već poznaje, što dodatno zamagljuje linije između prijateljstva i romantike, a istovremeno vole ostati povezani sa svima koje upoznaju. Za Vodenjake, svatko s kim izlaze postaje dio njihovog unutarnjeg kruga. Kada Vodenjak kaže 'još uvijek možemo biti prijatelji', to zbilja misle ozbiljno. Nastavit će vas pozivati na druženje i provjeravati vaše stanje, iako će to često biti u grupnom okruženju umjesto individualno. Kao dodatak, Vodenjaci su povezani s 11. kućom prijateljstva, što znači da cijene biti dio velike grupe ljudi, uključujući raznoliku mješavinu bivših partnera. Također, obično su previše rasterećeni da bi gajili osjećaje ljutnje prema bivšima. Umjesto da se upuštaju u svađe ili analiziraju prekid, radije će jednostavno ostati u prijateljskom odnosu.

Horoskop