Launchmetrics //

U posljednje vrijeme toliko smo fokusirani na sastavljanje i vođenje ispravne rutine njege lica da nam se ponekad čini kao da smo zaboravili da je i ostatku našeg tijela potrebna njega. Dok se još nismo skinuli u kupaće kostime vrijeme je da se posvetimo njezi cijelog tijela i da tom pridodajemo jednaku količinu pažnje kao njezi lica. 

Zašto je važno njegovati kožu cijelog tijela?

Briga o svom tijelu ključna je za održavanje dobrog zdravlja i opće dobrobiti. Zagađeni zrak, jaki vjetar i UV zračenje mogu ostaviti posljedice na našoj koži, a redovita njega kože može nam pomoći u zaštiti. Također, godine ne utječu samo na kožu lica već i cijelog tijela. S vremenom naša tijela proizvode manje kolagena što dovodi do promjena na njoj, a uz hidrataciju i ispravnu njegu tijela, možemo pomoći našoj koži da održi sjaj i elastičnost. Još jedan veliki problem je suha koža tijela koju veliki broj ljudi shvaća olako. Suha koža ne samo da može uzrokovati svrbež već se mogu razviti i drugi oblici iritacije, a može biti i indikacija za neke zdravstvene probleme. Hidratacija kože tijela bi trebala biti svakodnevica. 

GAMARDE SOIN CORPS KREMA ZA TIJELO

GAMARDE SOIN CORPS KREMA ZA TIJELO

Kako pravilno njegovati kožu tijela?

Prije korištenja proizvoda, važno je obratiti pažnju na nekoliko detalja. Za početak, kao i za ostatak tijela, važno je biti dovoljno vode i redovito se hidrirati kako biste se osjećali bolje, ali i kako bi vaša koža bila nahranjenija. Osim proizvoda koji se nanose za tijelo, veoma je važna i temperatura vode u kojoj se tuširate - najbolje je koristit mlaku vodu. Znamo da mnogi od nas uživaju u vrelim tuševima, ali nažalost, vruća voda može isušiti i nadražiti kožu te pogoršati kožna stanja poput ekcema.

Još jedna stvar koja će promijeniti izgled vaše kože su pilinzi! Često zaboravljamo otkloniti mrtve stanice s kože kako bi se stvorilo mjesta za nove, zdrave stanice. Piling tijela radite jedan do tri puta tjedno, a osim uklanjanja stanica piling povećava cirkulaciju (bonus bodovi ako koristite suhu četku!) što može pomoći pri izbacivanju toksina i poboljšati sjaj kože.

Ne smijemo zaboraviti na još jednu veoma važnu stavku - SPF. Da, kreme sa zaštitnim faktorom je veoma važno koristiti i na tijelu kao i na licu. Dlanovi, vrat i sva koža koja vam nije prekrivena trebala bi biti namazana kremom sa zaštitnim faktorom (barem SPF 30), a s godinama ćete vidjeti sve benefite tave vrste zaštite.

Kreiranje rutine njege kože

Ne morate biti stručnjak ili odvajati sate na njegu kože svaki dan kako biste imali meku i blistavu kožu tijela. S pravom kombinacijom proizvoda u pravo vrijeme i malim promjenama lako možete stvoriti učinkovitu rutinu njege tijela koja vam odgovara.

Melem Cica cream obnavljajuća krema za ruke, 50ml

Melem Cica cream obnavljajuća krema za ruke, 50ml

Suho četkanje

Prvi korak je svakako suho četkanje! Ova metoda pilinga uključuje korištenje posebne četke s mekim vlaknima za masažu i uklanjanje mrtvih stanica kože. S četkanjem započnite od stopala prema gore, s velikim pokretima koji uvijek idu prema srcu. Važno je četkati u smjeru srca jer tako pomažete limfi da teče u pravom smjeru.

Pranje tijela

Kada je riječ o njezi tijela, pranje tijela je poput resetiranja kože. Dobar gel za pranje tijela može ukloniti prljavštinu, masnoću i šminku te ostaviti kožu svježom i mekanom. Kako odabrati pravi proizvod za pranje? Ovisno o vrsti kože koju imate. Ako imate masnu kožu potražite nježne proizvode koji uklanjaju sebum. Ako imate suhu kožu odaberite proizvod na bazi ulja kako biste izbjegli daljnu dehidraciju. A ako imate mješovitu, onda je za vas proizvod koji riješava sve potrebno. Na tržištu su dpstupni razni proizvodi i sigurno će svatko pronaći nešto za sebe.

Biobaza shower gel

Biobaza shower gel

Hidratacija

Jedan od najvažnijih koraka prema njegovanoj koži je svakako hidratacija. Poslije tuširanja na tijelo nanesite kremu kako biste nahranili barijeru svoje kože. Nanošenje hidratante kreme za tijelo je obavezan korak bez obzira na tip kože koji imate. Kada su u pitanju kreme za tijelo, možete birati između onih s mirisom i bez, kao i razinu hidratacije koja vam je potrebna. 

GUINOT Hidratizirajući losion za baršunasto mekanu kožu

GUINOT Hidratizirajući losion za baršunasto mekanu kožu

OLIVAL Čarobno mlijeko za tijelo

OLIVAL Čarobno mlijeko za tijelo

SPF

Za razliku od odabira SPF krema za lice, mnogo je lakše odabrati SPF za tijelo s obzirom na to da je koža manje sklona reakcijama i čepljenju. Da ponovimo još jednom, svako izlaganje suncu (čak i kada je iza oblaka) sa sobom nosi izlaganje UV zrakama i može imati loš utjecaj na kožu. Svakodnevno nošenje SPF-a na cijelom tijelu će učiniti vašu kožu njegovanom s godinama.

SKINTEGRA Solar II SPF50 fluid s visokim zaštitnim faktorom

SKINTEGRA Solar II SPF50 fluid s visokim zaštitnim faktorom

 

Elle Beauty Awards