Brenda Weischer
@brendahashtag //

Brenda Weischer

Kada pomislimo na pojam modni influencer pomislimo na desetke tisuća osoba koje volimo više ili manje. Srećom, novo doba je donijelo influencere čiji profili nisu samo lijepe slike na pomno uređenom Instagram feedu, već prave modne stručnjake koji su s punim pravom postali insajderi u uskom i strogom svijetu modne industrije. Takva je influencerica i Brenda Weischer, poznatija pod imenom brendahashtag, koja već nekoliko godina podiže prašinu svojim monokromatskim ormarom, vlastitom vintage trgovinom i čestim druženjima s dizajnerima poput Ricka Owensa i Petera Doa. Poznata je i po aktivnoj konzultantskoj ulozi pri nekoliko mladih i etabliranih modnih brendova, te stilom koji nas fascinira iz dana u dan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli brenda (@brendahashtag)

 

Pratiti Weischer na njenim raznim društvenim mrežama je kao da pratite svoju najbolju prijateljicu koja je postala faca u svijetu visoke mode. Njene objave i komentari modnih aktualnosti su vrlo lako razumljivi, no jednako su intrigantni po svom otkrivanju zanimljivosti o raznim dizajnerima i njihovim kolekcijama. Ipak, prije nego je postala prava zvijezda društvenih mreža, Weischer je bila poznata po svojoj fenomenalnoj trgovini vintage mode Disruptive Berlin. Zbog sve veće popularnosti njene internetske trgovine, morala je uvesti listu čekanja za registraciju i kupovinu. Prema tome možemo biti sigurni da su Rick Owens, Thierry  Mugler, Margiela i ostali vintage komadi u njenoj trgovini zaista među najboljima koji se danas mogu pronaći na internetu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli disruptive berlin gmbh (@disruptiveberlin)

 

Weischerin ormar koji je potpuno duokromatski i sadrži isključivo crne i bijele dizajnerske komade je već nekoliko puta obišao internet u viralnim objavama. Kao jednu od svojih modnih inspiracija citira Carine Roitfeld, stilisticu koja je najpoznatija po svojoj dugogodišnjoj suradnji s Tomom Fordom. Iako je nekoliko puta istakla Maison Margielu kao svoj vječno omiljeni brend, u Brendinom se ormaru se pronađe pravih modnih dragulja poput Balenciage iz ere Nicholasa Ghesquiera, Louis Vuitton komada koje potpisuje Marc Jacobs i poneki Chanel komad iz razdoblja Karla Lagerfelda. Celine iz razdoblja Phoebe Philo obožava, kao i vintage komade Jeana Paula Gaultiera, a tu se pronađe i pokoji odlični par cipela Diora koje potpisuje Raf Simons. U suštini, Brendin je stil minimalizam na steroidima, te su ti minimalni komadi u svijetu modnih entuzijasta i dalje vrlo traženi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli brenda (@brendahashtag)

 

Brendin se najveći afinitet ipak vidi prema komadima Ricka Owensa i Petera Doa, a s oba je dizajnera privatno u vrlo dobrim odnosima. TikTok i X su zapalile njene objave raznih susreta s Rickom i Peterom, te je svoj nedavni rođendan proslavila u Parizu u društvu Owensovog čitavog tima. Nerijetko ju se može vidjeti u komadima Helmuta Langa koji još uvijek nisu javno dostupni ili prikazani na reviji, pošto je poziciju kreativnog direktora tog zvučnog brenda nedavno preuzeo upravo Peter Do. S obojicom i mnogim drugim dizajnerima je ostala u dobrim odnosima nakon što ih je intervjuirala za časopis i portal 032c gdje ima vlastitu rubriku 'Brendas Business' pri kojoj razne dizajnere intervjuira po pitanju njihovih modnih početaka, načina vođenja vlastitog brenda, proizvodnje komada i drugih interesantnih tema koje rijetko kada imamo prilike pročitati u tradicionalnim medijima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli brenda (@brendahashtag)

 

Brenda je u rodnoj Njemačkoj nekoliko puta završila u medijima, posebice kada je za vrijeme pandemije razotkrila tajne zabave Bottege Venete u berlinskom Soho Houseu. Bottega, Kering i tadašnji kreativni direktor Daniel Lee su se tada susreli s velikim otporom njemačkog medijskog prostora, pošto su u razdoblju najjačeg lockdowna kršili naredbe njemačke vlade. Brendu ne plaši prozivati nepravde u svijetu mode, bilo svojim objavama na društvenim mrežama ili novinarskom poslu, te ju to svakako stavlja na veću razinu onih etičnih influencera koji su u današnje vrijeme prava rijetkost.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli brenda (@brendahashtag)

 

Brenda je naš apsolutni must follow ako narednu godinu želite započeti sa odličnim modnim sadržajem, nepogrešivom stilskom inspiracijom i uživanjem u nadasve zabavnim objavama o Tabi čizmama.

Moda