Sabrina Carpenter
Launchmetrics //

Sabrina Carpenter

Ovih dana na radiju, društvenim mrežama i na glazbenim streaming platformama neprestano se vrti njen hit Espresso. No, tko je zapravo djevojka koja stoji iza te pjesme?

Sabrina Annlynn Carpenter, rođena na prekretnici milenija u Pennsylvaniji, ljubav za glazbu i medijsku pozornost pokazivala je i kao dijete kada je 2010. godine počela objavljivati obrade pjesama raznih izvođača. Kao i uvijek uz roditeljsku podršku sve je lakše, pa je Sabrinin otac sagradio njen vlastiti studio za snimanje. Sabrinina popularnost raste pojavom na Disney Channel kada dobiva glavnu ulogu u seriji Girl Meets World. Njen je primarni cilj bilo pjevanje zbog čega se pokušala odmaknuti od statusa glumice. Iako je taj posao bio zahtjevan, Sabrinin pjevački talent ipak je prepoznat i prevladao je glumu pa se „rebrandala“ iz glumice u pjevačicu. Glumačku je karijeru počela 2011. glumeći u kriminalističkoj drami Law & Order: Special Victims Unit i sitcomu The Goodwin Games. Nakon toga glumila je u nizu filmova poput Horns, Clouds i Emergency te u popularnim Netflixovim filmovima Tall girl, Tall girl 2 i Work it.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

U glazbene vode ulazi nešto kasnije pjesmom „Can't blame a girl for trying“ te istoimenim albumom. Iste godine, 2014., potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Hollywood Records. Vrijedna Sabrina narednih godina nastavlja istim stopama i izbacuje albume Eyes Wide Open, Evolution i Singular: Act I. i II. 2021. godine čini ključan korak i svoju suradnju nastavlja s izdavačkom kućom Island Records. U suradnji s njima objavljuje singl „Skin“ koji se pojavljuje na Billboardovoj Hot 100 ljestvici, te nedugo zatim objavljuje svoj peti album „Emails I Can't Send“ koji je uvršten na ljestvicu Billboard 200. Prošle je godine gostovala na turneji The Eras Tour uspješne Taylor Swift, te su TikTok i Instagram bili zaluđeni njenom pojavom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

Prije dvije godine je najavila vlastitu turneju pod nazivom njenog petog albuma „Emails I can't send“. Turneja je počela u rujnu 2022. godine u Atlanti, a završila u osmom mjesecu iste godine u Chicagu. Sabrina je održala velikih 80 nastupa diljem Sjeverne i Južne Amerike, Azije i Europe. Ove godine izabrana je za Coachellin line-up na kojoj je nastupala isti dan kada je objavila svoj novi hit Espresso koji je bio sedmi na Billboardovoj 100 ljestvici. Njezin je glazbeni stil teško definirati jednom rječju pošto se kreće od catchy pop pjesama sve do emotivnih balada. Tekstovi njenih pjesama obrađuju teme ljubavi, odrastanja i samopouzdanja sve kroz oči kreativne Sabrine. Bez obzira jeste li tinejdžer koji se bori s prvim slomljenim srcem ili odrasla osoba koja prolazi kroz životne promjene njene će vam pjesme dodirnuti srce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

2022. godine, u partnerstvu s tvrtkom Scent Beauty objavljuje parfeme sa svojim potpisom pod nazivom Sweet Tooth i Caramel Dream. Sweet tooth nominiran je kao finalist parfema godine koji bira Fragrance Foundation Awards. Njena uspješnost u svemu u čemu se okuša, objašnjava internetsku zaluđenost ovom zvijezdom u usponu. Zato smo gotovo sigurni da nas u budućnosti čeka još zanimljivih i uspješnih suradnji s ovom pjevačicom i glumicom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

Sabrina Carpenter danas nije samo glazbenica, već i inspiracija milijunima diljem svijeta. Njen atraktivan izgled i talent savršen su spoj koji Sabrinu uspješno vodi ka sve većem medijskom usponu. Uzbuđeno čekamo njene nove singlove koje ćemo, kao i Espresso, imati na repeatu cijelo ljeto.

Pop kultura