Cate Blanchett otkrila kako ostati samopouzdana u digitalnom dobu

19.03.2019.

Kako glumica izbjegava negativne komentare?

Može se reći da je Cate Blanchett jedna od rijetkih glumica koja odbija dopustiti Hollywoodu da ju definira. Bilo da beskrajno mijenja stil, od boje kose do modnog izričaja ili igra ozbiljne legendarne ženske likove, ona se ne slaže sa stavljanjem u određenu kategoriju. I volimo ju zbog toga.

 

 

Nedavno, glumica je na pitanje koji je njezin go-to look i kako ostaje samopouzdana odgovorila: “Samopouzdanje mi daje kad mi netko drugi uređuje kosu i šminku! Nemam posabni go-to look, samo imam tu sposobnost da ignoriram očekivanja i prosudbe drugih ljudi o tome kako bi trebala izgledati. Možda zato što sam glumila toliko različitih likova i izgledala toliko drugačije u mnogim ulogama, na kameri i na pozornici, da je moj osjećaj za samu sebe vrlo fluidan. Ne oblačim se za crveni tepih kako bih dobila palac gore ili palac dolje, nije me briga. Tajna je: nemojte sami sebe guglati i zatvorite profile na društvenim mrežama. To je vrlo oslobađajuće.”

 

 

Cate je nadodala kako vjeruje da što se više osjećate opušteno u bilo kojoj situaciji, bilo da je javna ili privatna, to više možete biti svoji. Odlazak na pozornicu je visoko na njezinoj ljestvici nervoze. Svojoj djeci uvijek kaže da je osjećaj tjeskobe vrlo blizu osjećaju uzbuđenja, pa pokušava sebi reći da sam uzbuđna, a ne uznemirna. To je trik uma.

Slažemo se s njom da je mali odmor od društvenih mreža zaista nešto što može itekako pomoći u očuvanju zdravog razuma i zdrave slike o samom sebi.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Očajavate pred ormarom jer nemate što za odjenuti? Imamo formulu koja pali svaki put!

Back to basics: crno-bijeli celebrity outifiti koje ćemo pokušati kopirati

Tri serije kojima ćemo ove godine biti opsjednute

Cate Blanchett kao konzervativna političarka, Reese Witherspoon u još jednoj suburbanoj drami, par ekranizacija bestselera i jedna Gloria Steinem

Super celebrity outfiti s aerodroma

Kako izgledaju zvijezde u tranzitu?

Best dressed sa sinoćnje dodjele Zlatnih globusa

Čiji su nam stylinzi zapeli za oko?

Fantastičan red carpet look Charlize Theron

Charlize i Dior su savršen par

▲ Povratak na vrh