Katy Perry nastavlja prepirku s redovnicama čiji je samostan kupila

10.06.2019.

Sukob u gradu anđela

Nakon što je Perry 2015. godine kupila samostan Reda Presvetog i Bezgrešnog Srca Blažene Djevice Marije od biskupije u Los Angelesu, ušla je u vrlo javni sukob s redovnicama koje su tamo živjele. Žene su tvrdile da imaju pravo prodati imovinu i cijeli su slučaj odnijete na sud, gdje je Perry dobila pravo na kupnju samostana za 15 milijuna dolara.

 

 

Četiri godine kasnije i sestra Rita Callanan, koja je posljednja preživjela sestra grupe, ponovno govori protiv pop zvijezde u intervjuu za New York Post. “Stvarno mi se nije svidjela Katy Perry. Sigurna sam da se ni ja njoj ne sviđa.”, rekla je Callanan. Također je objasnila kako se sada bori s biskupijom u Los Angelesu nakon što je njena prijateljica, sestra Catherine Holzman, umrla u ožujku 2018. tijekom sudskog postupka nad imovinom. Callanan tvrdi da joj svećenik, koji je držao Holzmanin pogreb, nije dopustio da održi govor i da nadbiskupija ima kontrolu nad njezinim bankovnim računom.

 

 

“Zdravstveno osiguranje, TV, njezine kreditne kartice, uvijek je bilo obavijesti za kašnjenje s plaćanjem, ali je bila previše uplašena da bi o tome mogla govoriti. Morala je posuditi novac od prijatelja “, rekao je Callananin prijatelj. “Morala je otići do kršćanske službe kako bi nabavila vreće s hranom. Nije imala ništa u ostavi jer nije dobila dovoljno novca.”

Unatoč svim kontroverzama oko kupnje samostana, Perry je naposljetku odlučila kako više ne želi tu imovinu, koja je trenutno stavljena na prodaju za 25 milijuna dolara.

Predstavnik nadbiskupije je rekao: “Iako je istekla formalna pravna opcija za imovinu, nadbiskupija i gospođa Perry i dalje su u komunikaciji u vezi s njezinim kontinuiranim interesom za imovinu.”

Callanan, koja sada ima 81 godinu, međutim, ne planira odustati. “Namjeravam se boriti – ali koliko dugo mogu to činiti, ne znam.”

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Katy Perry optužena za seksualno zlostavljanje glumca u vlastitom spotu

Model iz spota Teenage Dream progovorio o neprimjerenom ponašanju

Kako su Taylor Swift i Katy Perry završile dugogodišnju svađu?

Spoiler alert: Zagrljajem u kostimima hamburgera i krumpirića

Katy Perry je doslovno obasjala ovogodišnju Met Galu

Katy nas je oborila s nogu svojim neobičnim modnim odabirom!

TravELLE Guide: Los Angeles kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u gradu anđela?

▲ Povratak na vrh