Koje kreacije Yves Saint Laurenta možete kupiti od legendarne Catherine Deneuve na aukciji?

30.01.2019.

Odjeća koja je ostala iza 40 godina jednog divnog prijateljstva

Yves Saint Laurent i Catherine Deneuve – jedan je od najpoznatijih primjera posebnog odnosa između kreatora i njegove muze.

 

 

Uzmemo li u obzir njihovo dugogodišnje prijateljstvo i blizak odnos, čini se još vrijednijim i simboličnijim izbor odjeće iz ormara francuske filmske zvijezde Catherine Deneuve, koju je aukcijska kuća Christie’s stavila na aukciju. Do sada je prodana odjeća u vrijednosti od jednog milijuna dolara.

 

 

Sama aukcija uključuje tristo kreacija legendarnog dizajnera – predstavljene su elegantne haljine, odijela, jakne i kaputi.

 

 

Mnogi predmeti u zbirci datiraju iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je Laurent pravio valove u modnoj industriji uvođenjem “Le Smoking” ženskog odijela. U kolekciju spada odjeća iz arhivskih zbirki Yves Saint Laurenta te odjeća koju je Saint Laurent izradio posebno za prijatelje.

 

 

“Le Smoking” sako i hlače koje je dizajner napravio za Deneuve kako bi ih nosila na proslavi dvadesete obljetnice YSL-a 1982. godine postavila je novi svjetski rekord u aukciji za bilo koju od dizajniranih “Smoking” linija kada je prodana u vrijednosti od 20.000 eura.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Rock ikone u YSL kampanji

Patti, Bob? To ste vi?

Dua Lipa je novi "glas" Yves Saint Laurenta

Prekrasna Britanka u novoj ulozi

Fantastični rock chic o kojem svi pričaju

Pre-fall kolekcija poznate modne kuće

▲ Povratak na vrh