Kontroverze oko naslovnice novog Voguea

10.02.2017.

Podržava li slavni časopis stvarno različitost?

Trebao je to biti broj posvećen “revoluciji ljepote”, no naslovnica Voguea za ožujak ove godine izazvala je brojne rasprave na društvenim mrežama zbog nekoliko detalja.

Naslovnicu krase najpoznatije manekenke današnjice Gigi Hadid, Kendall Jenner, Adwoa Aboah, Liu Wen, Vittoria Ceretti i Imaan Hammam te plus size model Ashley Graham.

No, korisnici društvenih mreža uočili su kako ruka Gigi Hadid izgleda neproporcionalna u odnosu na ostale pa su jedni posumnjali u korištenje photoshopa, a drugi optužili Vogue da je to namjerno napravio kako bi Ashley izgledala vitkije. Osim toga, primjetili su i kako je Ashley jedina na fotografiji spustila ruku preko bedra kako bi sakrila celulit.

“Prestanite photoshopirati ženska tijela! Vi ste brand s utjecajem, pogrešno predstavljanje žena je neprihvatljivo”, poručila je većina komentatora.

Plus size model Graham podržava Vogue i naknado je izjavila kako je sama odlučila tako pozirati te kako joj nitko to nije savjetovao.

N. P.

Fotografija Profimedia

Pročitajte i...

Merci et au revoir: Gaultierov grand finale

Oproštajna revija jednog od najvećih

Kaia Gerber izgleda odlično u posljednjoj Loewe publikaciji

Nova suradnja španjolske kuće i japanske umjetnice Fumiko Imano

Otkrili smo savršenu seriju za tmurni siječanj

1 kuća. 3 desetljeća. 3 žene. Isti problem.

Sjajan trik kojim je Charlize Theron sakrila izrast

Charlize nam je vječna inpiracija

Matija Cvek, Mare Milin i Matija Dedić predstavili art video priču koja ulijeva nadu i zacjeljuje!

"Nasloni se" nova je pop balada Matije Cveka u suradnji s eminentnim pijanistom Matijom Dedićem za koju spot potpisuje poznata fotografkinja Mare Milin

▲ Povratak na vrh