Novi detalji slučaja fashion prevarantice koja je obmanula pola New Yorka

26.07.2019.

U knjizi "Moja prijateljica Anna" doznajemo sve o skandalu usred njujorške društvene kreme

Čini se da ćemo izlaskom knjige Moja prijateljica Anna, autorice Rachel DeLoache Williams konačno dobiti detaljniji uvid u slučaj poznate lažne nasljednice i prevarantice Anne Sorokin, koja je do 2018. godine, kad je raskrinkana člankom u New York Magazineu, uspješno obmanula pola njujorške elite. Vjerujemo da ste s dijelovima ove priče već od prije upoznati, no dosad nismo imali priliku čuti stranu Annine najbolje prijateljice i žrtve, autorice ovog uzbudljivog štiva koje je objavljeno prije nekoliko dana.

Prisjetimo se tim povodom Anninog slučaja, priče koja je okarakterizirana kao spoj Seksa i grada i filma Uhvati me ako možeš. Anna Sorokin, rođena u Rusiji 1991. godine, u dobi od 16 godina seli se u Njemačku, potom je kratko studirala umjetnost u Londonu na fakultetu Central Saint Martins, a zatim se je relocirala u Pariz kako bi stažirala u poznatom francuskom časopisu Purple Magazine. Upravo je tamo nabasala na prvu žrtvu svoje manipulacije, Oliviera Zahma, glavnog urednika Purplea, čije je veze i poznanstva iskoristila za ostvarenje svog paklenog plana i stvaranje života na visokoj nozi u New Yorku. Sorokin je došla u New York 2013. godine, predstavljajući se kao Anna Delvey, bogata Njemica s nasljedstvom od 67 milijuna eura. Nije još potpuno jasno kako je u svom naumu uspjela, no Anna je odjednom bez ikakvih novčanih prihoda obilazila sve najvažnije događaje, živjela u luksuznim hotelima, kupovala dizajnersku odjeću i jela u najboljim restoranima. Njezine financijske prevare sastojale su se u unovčavanju lažnih čekova, uvjeravanju investitora da ulažu u njezine fiktivne projekte i bezbrojnim izgovorima kad bi joj kartice bile odbijene. Čak je uspjela uvjeriti jednu banku da joj da zajam od 100 000 dolara u svrhu otvaranja umjetničke fondacije.View this post on Instagram

Lobsters & Prison Photo Credit: @theannadelvey

A post shared by Paolo Paliaga (@stripesobsession) on Apr 5, 2019 at 1:06am PDT

Annina elaborirana obmana koštala je Rachel preko 62 tisuće američkih dolara i natjerala ju je da u suradnji s policijom stane na kraj osobi koju je smatrala najboljom prijateljicom. U svibnju ove godine, Anna Sorokin osuđena je na 4 do 12 godina zatvora, a po njezinoj priči snima se film i serija u Netflixovoj produkciji.

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh