Novi detalji slučaja fashion prevarantice koja je obmanula pola New Yorka

26.07.2019.

U knjizi "Moja prijateljica Anna" doznajemo sve o skandalu usred njujorške društvene kreme

Čini se da ćemo izlaskom knjige Moja prijateljica Anna, autorice Rachel DeLoache Williams konačno dobiti detaljniji uvid u slučaj poznate lažne nasljednice i prevarantice Anne Sorokin, koja je do 2018. godine, kad je raskrinkana člankom u New York Magazineu, uspješno obmanula pola njujorške elite. Vjerujemo da ste s dijelovima ove priče već od prije upoznati, no dosad nismo imali priliku čuti stranu Annine najbolje prijateljice i žrtve, autorice ovog uzbudljivog štiva koje je objavljeno prije nekoliko dana.

Prisjetimo se tim povodom Anninog slučaja, priče koja je okarakterizirana kao spoj Seksa i grada i filma Uhvati me ako možeš. Anna Sorokin, rođena u Rusiji 1991. godine, u dobi od 16 godina seli se u Njemačku, potom je kratko studirala umjetnost u Londonu na fakultetu Central Saint Martins, a zatim se je relocirala u Pariz kako bi stažirala u poznatom francuskom časopisu Purple Magazine. Upravo je tamo nabasala na prvu žrtvu svoje manipulacije, Oliviera Zahma, glavnog urednika Purplea, čije je veze i poznanstva iskoristila za ostvarenje svog paklenog plana i stvaranje života na visokoj nozi u New Yorku. Sorokin je došla u New York 2013. godine, predstavljajući se kao Anna Delvey, bogata Njemica s nasljedstvom od 67 milijuna eura. Nije još potpuno jasno kako je u svom naumu uspjela, no Anna je odjednom bez ikakvih novčanih prihoda obilazila sve najvažnije događaje, živjela u luksuznim hotelima, kupovala dizajnersku odjeću i jela u najboljim restoranima. Njezine financijske prevare sastojale su se u unovčavanju lažnih čekova, uvjeravanju investitora da ulažu u njezine fiktivne projekte i bezbrojnim izgovorima kad bi joj kartice bile odbijene. Čak je uspjela uvjeriti jednu banku da joj da zajam od 100 000 dolara u svrhu otvaranja umjetničke fondacije.View this post on Instagram

Lobsters & Prison Photo Credit: @theannadelvey

A post shared by Paolo Paliaga (@stripesobsession) on Apr 5, 2019 at 1:06am PDT

Annina elaborirana obmana koštala je Rachel preko 62 tisuće američkih dolara i natjerala ju je da u suradnji s policijom stane na kraj osobi koju je smatrala najboljom prijateljicom. U svibnju ove godine, Anna Sorokin osuđena je na 4 do 12 godina zatvora, a po njezinoj priči snima se film i serija u Netflixovoj produkciji.

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako je Kanye West rasplakao Beyonce?

Što se događalo iza kulisa kada je Kanye prekinuo Taylor Swift na VMA?

Powerpuff Fashion - sve tajne neodoljive bubblegum estetike

Tajana Roxy Dedić-Starović uvodi nas u svijet glitter dekadencije

Quentin Tarantino prvi će put postati otac

Redatelj nije želio imati djecu dugi niz godina

Angelina Jolie se rasplakala isprativši sina Maddoxa na fakultet

Maddox će studirati na Sveučilištu u Seulu

▲ Povratak na vrh