Rasistički napad na John Legenda

23.01.2017.

Chrissy Teigen neugodnu epizodu podijelila je na svom Twitter profilu

Iako su okršaji zvijezda i paparazzi fotografa, nažalost, učestala pojava u svijetu showbusinessa, situacije poput one koju su prošloga tjedna doživjeli Chrissy Teigen i John Legend ne bi smjele biti olako odbačene kao “dio posla”.

“Ako smo se razvili od majmuna, zašto je John Legend još tu?”, pri slijetanju na njujorški JFK aerodrom, jedan od fotografa paru je dobacio ovaj komentar, što je onda Teigen po svom običaju i podijelila na Twitteru.

Dodala je i kako je prethodno komentaru ljubazno odgovarala na pitanja o kuhanju, ali i kako se nada da će uskoro otkriti o kome se radi.

U međuvremenu se i sam Legend oglasio o neugodnom događaju tijekom jednog intervjua:

“Praktički me nazvao majmunom…Takva dehumanizacija uvijek je bila jedna od metoda rasizma i podčinjavanja crnaca i to je dio američke prošlosti – ali i sadašnjosti, čini se”, komentirao je glazbenik.

Da je Legendov komentar potpuno opravdan dokazuje i činjenica da je bivšu prvu damu SAD-a, Michelle Obamu, direktorica jedne američke neprofitne organizacije nazvala “majmunicom u štiklama”. A dokazujući svoju potpunu ignoranciju, taj komentar dotična gospođa podijelila je i na svom Facebook profilu – dakako, odmah nakon toga dobila je i otkaz.

“To je nešto što često vidimo”, rekao je Legend, dodavši kako na takve ljude i komentare gleda s tugom te kako se sada zna izdići iznad toga. “Šteta je što to još postoji”, dodao je.

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh