Ryan Gosling i Emma Stone u prvome planu

09.01.2017.

Već 74. dodjela Zlatnih globusa jasno je definirala tko su glavni favoriti sezone nagrada - čini se kako 'La La Land' uvjerljivo juri prema nezapamćenom uspjehu

Hollywood Foreign Press Association, Udruženje stranih novinara koji prate Hollywood s najviše Zlatnih globusa, njih sedam, nagradilo je ‘La La Land‘ redatelja i scenariste Damiena Chazellea. ‘La La Land’ tako je srušio rekord za najnagrađivaniji film na dodjelama Zlatnih Globusa.

 

Ryan Gosling i Emma Stone

 

Film je osvojio nagrade u kategorijama za najbolji mjuzikl, najbolju režiju, najbolji scenarij, najbolju filmsku glazbu (Justin Hurwitz) i najbolju pjesmu (‘City of Stars’ kompozitora Justina Hurwitza). Glavni glumci filma Ryan Gosling i Emma Stone nagrađeni su za svoje izvedbe u filmu.

 

Ekipa mjuzikla 'La La Land'

Ekipa filma ‘La La Land’ nakon osvajanja zasluženih nagrada

 

RED CARPET IZDANJA ZVIJEZDA PRONAĐITE OVDJEKLIK!

 

Najboljom dramom proglašen je ‘Moonlight’ redatelja Barryja Jenkinsa, najboljim filmom na stranom jeziku proglašen je ‘Elle‘ Paula Verhoevena, dok je najboljim animiranim filmom proglašen ‘Zootopia‘.

 

 

Zlatni Globus za najboljeg glumca u drami osvojio je Casey Affleck za ulogu u filmu ‘Manchester by the Sea’ redatelja Kennetha Lonergana. Najbolja glumica u drami je Isabelle Huppert (‘Elle’).

 

 

Najbolja glumica u sporednoj ulozi u drami je Viola Davis (‘Fences’), dok je globus za najboljeg glumca u sporednoj ulozi u drami osvojio Aaron Taylor Johnson za film ‘Nocturnal Animals’ redatelja i dizajnera Toma Forda.

 

Viola Davis

Viola Davis

 

S televizijske strane, najboljom dramskom serijom proglašena je Netflixova serija ‘The Crown’ dok je najboljom komedijom ili mjuziklom proglašena FX-ova serija ‘Atlanta‘. Najbolja serija ograničenog trajanja ili televizijski film je ‘The People vs. OJ Simpson’.

Zlatni globus za najbolju žensku ulogu u seriji ograničenog trajanja dobila je Sarah Paulson za ‘The People vs. OJ Simpson’, dok je Globus za najbolju mušku ulogu u seriji ograničenog trajanja dobio Tom Hiddleston za seriju ‘The Night Manager’.

 

Sarah Paulson

Sarah Paulson

 

Zlatni globus za najbolju glumicu u humorističnoj televizijskoj seriji ili mjuziklu dobila je Tracee Ellis Ross (‘Black-ish’) dok je Globus za najboljeg glumca u humorističnoj televizijskoj seriji ili mjuziklu dobio Donald Glover za seriju ‘Atlanta’.

 

Donald Glover

Donald Glover

M.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Gdje je nestala glumica Eva Mendes?

I kako ostati zvijezda "A" liste bez filma snimljenog u zadnjih 5 godina?

▲ Povratak na vrh