Dašak luksuza u svakodnevici iz kreativne radionice Virgila Abloha

06.10.2019.

Što nas očekuje?

Uzbudljive vijesti stižu iz Ikee – početkom studenog ove godine svjetlo dana bi konačno trebala ugledati dugo očekivana limitirana kolekcija nastala kolaboracijom s Virgilom Ablohom. Abloh je potresao modnu industriju kao kreativni direktor za mušku modu kuće Louis Vuittona te svojim brendom Off White, a u posljednje vrijeme svoju viziju širi i na nemodne horizonte. Kolekcija Markerad okarakterizirana je kao moda koju ne možete nositi, a prema najavama možemo očekivati fuziju funkcionalnosti, kulturalnih referenci i ulične estetike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diariodesign (@diariodesign) on Oct 1, 2019 at 1:33am PDT


Predmeti koji su nastali kao rezultat ove suradnje uključuju stol, krevet, stolac, ogledalo, rasvjetu, posteljinu te razne dodatke za dom. Susrest ćemo tepih u obliku Ikeinog računa, plakat s likom Mona Lise kao i svakodnevne predmete s ironičnim natpisima, primjerice sat s natpisom “temporary”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by thred. (@thredmag) on Oct 3, 2019 at 9:28am PDT

Ikea i Abloh složili su se u misiji demokratizacije dizajna u smjeru cjenovno prihvatljivih i trendovskih predmeta. Abloh naglašava kako je njegov cilj i unutar mode i izvan nje kreirati predmete koji zadovoljavaju praktične potrebe jednako kao i emocionalne aspiracije kupaca.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IKEA Today (@ikeatoday) on Oct 1, 2019 at 7:41am PDT

 

Zasad je kolekcija najavljena isključivo za američko tržište te još nije poznato hoće li i na koji način biti dostupna i europskim kupcima.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram/Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh