Hrvatski brendovi keramike koje volimo

04.12.2017.

Dizajn se u Hrvatskoj iz dana u dan sve više razvija, a mi smo se ovaj put fokusirali na dizajnere koji kao sredstavo izražavanja koriste keramiku

Njihovo posuđe i drugi detalji za dom savršeni su komadi za svakodnevnu uporabu, ali čine i sjajan rođendanski ili Božićni poklon.

U nastavku smo izdvojili sedam hrvatskih brendova keramike čiji rad pratimo i čiji nas komadi uvijek iznova oduševe.

Bobo Ceramics

O Borisu Božiću i njegovom brendu Bobo Ceramics već smo pisali. Glavni dio njegove ponude u ovom trenutku čine ukrasi za bor u obliku sova koje imaju i plemeniti cilj, no ovaj mladi keramičar izrađuje i zanimljive zdjele, vaze, figure i razne druge keramičke komade.

A post shared by Boris Bozic (@ceramics.by.bobo) on Feb 23, 2017 at 8:57am PST

Owls. #keramikologija #ceramics #handmade #decor #birds #owl

A post shared by Boris Bozic (@ceramics.by.bobo) on Feb 16, 2017 at 5:07am PST

Krakle

Iza zadarskog brenda Krakle kriju se prijateljice i suradnice, Martina Ćurković i Zdenka Vrgoč koje su zajedno radile na konzervatorsko-restauratorskim projektima i putem se zaljubile u keramiku. U ponudi imaju šarmantno oslikane zdjele, šalice, tanjure i vaze koji će vas oduševiti na prvi pogled.

Lidia Boševski

Iako je po struci modna dizajnerica, Lidia se cijeli život bavi slikarstvom i keramikom. Pritom su joj priroda i teksture koje tamo pronalazi, glavna odrednica u radu. Zato ćete u njenom ateljeu pronaći razne keramičke vaze i druge vrste posuda čija je površina nevjerojatno realistična preslika teksture kore drveta, stijena uz more ili pak pijeska.

Marinski Heartmades

Za Marinu Marinski i njen brend Marinski Heartmades vjerojatno ste već čuli. Njezine divne oslikane zdjelice, šalice, tanjuri, a sada u Božićno vrijeme i ukrasi za bor, nadaleko su poznati i prepoznatljivi. Svaki je komad ručno oslikan zato su svi različiti i jedinstveni, a šarmantni motivi koje Marina oslikava njen su zaštitni znak i razlog zašto je postala toliko popularna.

Mala Arta

Mala Arta je zagrebački keramički studio. Svi njihovi komadi su ručno rađeni i baš je svaki jedinstven. U svojoj ponudi imaju posuđe, vaze, ali i zanimljive detalje za dom kao što su primjerice stožasti držači za prstenje.

A post shared by mala arta ceramics (@mala_arta) on Mar 11, 2017 at 8:58am PST

A post shared by mala arta ceramics (@mala_arta) on May 22, 2017 at 4:18am PDT

Dunja Ignis

Iza renda Dunja Ignis krije se mlada Splićanka Martina Bilan. Njen je rad u posljednje vrijeme uglavnom fokusiran na vez koji možete vidjeti i na komadima modnog brenda Dott iza kojeg stoji njena sestra Katarina. Međutim, Martina se bavi i izradom komada od keramike koji odišu minimalizmom i savršeno se uklapaju u suvremene ambijente.

A post shared by @dunja_ignis on Dec 13, 2016 at 4:52am PST

A post shared by @dunja_ignis on Apr 12, 2016 at 8:47am PDT

Le Band

Iza brenda Le Band krije se kreativac Petar Banda. On je prošle godine u zagrebačkom Obrtničkom prolazu otvorio koncept trgovinu Le Band koja funkcionira kao kombinacija galerije, trgovine i showrooma za njegove keramičke radove. U trgovini se tako mogu pronaći keramički komadi Le Band, ali i oni ranije spomenutih brendova Mala Arta i Dunja Ignis, oni Mladena Ivančića, kaoi tekstil brenda Elderice, te specijalizirani parfemi, svijeće, zubne paste i vodice.

Piše: N.B.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

15 ideja za uređenje interijera u boho stilu

Eklekticizam kultura i stilova koji u prostor unosi duh hippie generacije

10 ljetnih vrtova koji će vas oboriti s nogu

Inspirativne ljetne oaze i ideje koje će vam pomoći da svaki vrt ili balkon pretvoriti u raskošno odmaralište.

Ovog ljeta u interijer unesite boju lavande

Boja lavande jedna je od najpopularnijih ove sezone, a divno izgleda i u interijerima

Genijalna mobilna kuhinja mladog hrvatskog kipara koja nas je oduševila

Mladi hrvatski kipar Antun Ružolčić osmislio je sjajnu mobilnu kuhinju koju možete ponijeti svugdje sa sobom

Ovako izgleda najskuplja kuća u San Franciscu

Suosnivač Twitcha kupio je novu nekretninu u San Franciscu

Ove chic svjetiljke inspirirane su oblikom neodoljivih macaronsa

Jedan od najpopularnijih francuskih deserata inspirirao je ovu neobičnu svjetljku

▲ Povratak na vrh