Hrvatski brendovi keramike koje volimo

04.12.2017.

Dizajn se u Hrvatskoj iz dana u dan sve više razvija, a mi smo se ovaj put fokusirali na dizajnere koji kao sredstavo izražavanja koriste keramiku

Njihovo posuđe i drugi detalji za dom savršeni su komadi za svakodnevnu uporabu, ali čine i sjajan rođendanski ili Božićni poklon.

U nastavku smo izdvojili sedam hrvatskih brendova keramike čiji rad pratimo i čiji nas komadi uvijek iznova oduševe.

Bobo Ceramics

O Borisu Božiću i njegovom brendu Bobo Ceramics već smo pisali. Glavni dio njegove ponude u ovom trenutku čine ukrasi za bor u obliku sova koje imaju i plemeniti cilj, no ovaj mladi keramičar izrađuje i zanimljive zdjele, vaze, figure i razne druge keramičke komade.

A post shared by Boris Bozic (@ceramics.by.bobo) on Feb 23, 2017 at 8:57am PST

Owls. #keramikologija #ceramics #handmade #decor #birds #owl

A post shared by Boris Bozic (@ceramics.by.bobo) on Feb 16, 2017 at 5:07am PST

Krakle

Iza zadarskog brenda Krakle kriju se prijateljice i suradnice, Martina Ćurković i Zdenka Vrgoč koje su zajedno radile na konzervatorsko-restauratorskim projektima i putem se zaljubile u keramiku. U ponudi imaju šarmantno oslikane zdjele, šalice, tanjure i vaze koji će vas oduševiti na prvi pogled.

Lidia Boševski

Iako je po struci modna dizajnerica, Lidia se cijeli život bavi slikarstvom i keramikom. Pritom su joj priroda i teksture koje tamo pronalazi, glavna odrednica u radu. Zato ćete u njenom ateljeu pronaći razne keramičke vaze i druge vrste posuda čija je površina nevjerojatno realistična preslika teksture kore drveta, stijena uz more ili pak pijeska.

Marinski Heartmades

Za Marinu Marinski i njen brend Marinski Heartmades vjerojatno ste već čuli. Njezine divne oslikane zdjelice, šalice, tanjuri, a sada u Božićno vrijeme i ukrasi za bor, nadaleko su poznati i prepoznatljivi. Svaki je komad ručno oslikan zato su svi različiti i jedinstveni, a šarmantni motivi koje Marina oslikava njen su zaštitni znak i razlog zašto je postala toliko popularna.

Mala Arta

Mala Arta je zagrebački keramički studio. Svi njihovi komadi su ručno rađeni i baš je svaki jedinstven. U svojoj ponudi imaju posuđe, vaze, ali i zanimljive detalje za dom kao što su primjerice stožasti držači za prstenje.

A post shared by mala arta ceramics (@mala_arta) on Mar 11, 2017 at 8:58am PST

A post shared by mala arta ceramics (@mala_arta) on May 22, 2017 at 4:18am PDT

Dunja Ignis

Iza renda Dunja Ignis krije se mlada Splićanka Martina Bilan. Njen je rad u posljednje vrijeme uglavnom fokusiran na vez koji možete vidjeti i na komadima modnog brenda Dott iza kojeg stoji njena sestra Katarina. Međutim, Martina se bavi i izradom komada od keramike koji odišu minimalizmom i savršeno se uklapaju u suvremene ambijente.

A post shared by @dunja_ignis on Dec 13, 2016 at 4:52am PST

A post shared by @dunja_ignis on Apr 12, 2016 at 8:47am PDT

Le Band

Iza brenda Le Band krije se kreativac Petar Banda. On je prošle godine u zagrebačkom Obrtničkom prolazu otvorio koncept trgovinu Le Band koja funkcionira kao kombinacija galerije, trgovine i showrooma za njegove keramičke radove. U trgovini se tako mogu pronaći keramički komadi Le Band, ali i oni ranije spomenutih brendova Mala Arta i Dunja Ignis, oni Mladena Ivančića, kaoi tekstil brenda Elderice, te specijalizirani parfemi, svijeće, zubne paste i vodice.

Piše: N.B.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pet savjeta kako dom uvijek držati čistim

Nakon napornog dana na poslu, nitko nije raspoložen za psopremanje nereda od pripremanja doručka ili pak večer od večeri prije

Kako izvući najbolje od malog prostora?

Kad govorimo o preuređenju doma, obično prvi problem s kojim se susrećemo je manjak prostora

Kuće Huberta de Givenchyja su dokaz da je elegancija način življenja

Nedavno preminuli francuski dizajner, pionir pret-a-portera i čovjek koji je pretvorio Audrey Hepburn u modnu ikonu, pokazao je da elegancija prožima svaki aspekt njegovog života

25 godina vinoteke "Vivat fina vina" okrunjeno otvaranjem wine bara

Poznati zagrebački trgovac finim vinima "Vivat fina vina" svojih je 25 godina djelovanja na hrvatskom vinskom tržištu okrunio otvaranjem vlastitog vinskog bara koji je svojevrstan showroom Vivatovih vinoteka i Vivatovog vinskog asortimana, mjesto za hedonistička iskustva i druženja

Pogledajte kako izgleda luksuzan dom Adama Levinea

Adam Levine je prodao svoj raskošan dom u Los Angelesu zbog čega su se internetom proširile fotografije interijera

Šest ideja za uređenje doma koje smo ukrali od blogerica

U potrazi za inspiracijama u odijevanju, gledamo profile svojih najdražih modnih blogera. No, sada odlazimo i korak dalje, krademo njihove ideje i za uređenje doma

▲ Povratak na vrh