Hrvatski brendovi keramike koje volimo

04.12.2017.

Dizajn se u Hrvatskoj iz dana u dan sve više razvija, a mi smo se ovaj put fokusirali na dizajnere koji kao sredstavo izražavanja koriste keramiku

Njihovo posuđe i drugi detalji za dom savršeni su komadi za svakodnevnu uporabu, ali čine i sjajan rođendanski ili Božićni poklon.

U nastavku smo izdvojili sedam hrvatskih brendova keramike čiji rad pratimo i čiji nas komadi uvijek iznova oduševe.

Bobo Ceramics

O Borisu Božiću i njegovom brendu Bobo Ceramics već smo pisali. Glavni dio njegove ponude u ovom trenutku čine ukrasi za bor u obliku sova koje imaju i plemeniti cilj, no ovaj mladi keramičar izrađuje i zanimljive zdjele, vaze, figure i razne druge keramičke komade.

A post shared by Boris Bozic (@ceramics.by.bobo) on Feb 23, 2017 at 8:57am PST

Owls. #keramikologija #ceramics #handmade #decor #birds #owl

A post shared by Boris Bozic (@ceramics.by.bobo) on Feb 16, 2017 at 5:07am PST

Krakle

Iza zadarskog brenda Krakle kriju se prijateljice i suradnice, Martina Ćurković i Zdenka Vrgoč koje su zajedno radile na konzervatorsko-restauratorskim projektima i putem se zaljubile u keramiku. U ponudi imaju šarmantno oslikane zdjele, šalice, tanjure i vaze koji će vas oduševiti na prvi pogled.

Lidia Boševski

Iako je po struci modna dizajnerica, Lidia se cijeli život bavi slikarstvom i keramikom. Pritom su joj priroda i teksture koje tamo pronalazi, glavna odrednica u radu. Zato ćete u njenom ateljeu pronaći razne keramičke vaze i druge vrste posuda čija je površina nevjerojatno realistična preslika teksture kore drveta, stijena uz more ili pak pijeska.

Marinski Heartmades

Za Marinu Marinski i njen brend Marinski Heartmades vjerojatno ste već čuli. Njezine divne oslikane zdjelice, šalice, tanjuri, a sada u Božićno vrijeme i ukrasi za bor, nadaleko su poznati i prepoznatljivi. Svaki je komad ručno oslikan zato su svi različiti i jedinstveni, a šarmantni motivi koje Marina oslikava njen su zaštitni znak i razlog zašto je postala toliko popularna.

Mala Arta

Mala Arta je zagrebački keramički studio. Svi njihovi komadi su ručno rađeni i baš je svaki jedinstven. U svojoj ponudi imaju posuđe, vaze, ali i zanimljive detalje za dom kao što su primjerice stožasti držači za prstenje.

A post shared by mala arta ceramics (@mala_arta) on Mar 11, 2017 at 8:58am PST

A post shared by mala arta ceramics (@mala_arta) on May 22, 2017 at 4:18am PDT

Dunja Ignis

Iza renda Dunja Ignis krije se mlada Splićanka Martina Bilan. Njen je rad u posljednje vrijeme uglavnom fokusiran na vez koji možete vidjeti i na komadima modnog brenda Dott iza kojeg stoji njena sestra Katarina. Međutim, Martina se bavi i izradom komada od keramike koji odišu minimalizmom i savršeno se uklapaju u suvremene ambijente.

A post shared by @dunja_ignis on Dec 13, 2016 at 4:52am PST

A post shared by @dunja_ignis on Apr 12, 2016 at 8:47am PDT

Le Band

Iza brenda Le Band krije se kreativac Petar Banda. On je prošle godine u zagrebačkom Obrtničkom prolazu otvorio koncept trgovinu Le Band koja funkcionira kao kombinacija galerije, trgovine i showrooma za njegove keramičke radove. U trgovini se tako mogu pronaći keramički komadi Le Band, ali i oni ranije spomenutih brendova Mala Arta i Dunja Ignis, oni Mladena Ivančića, kaoi tekstil brenda Elderice, te specijalizirani parfemi, svijeće, zubne paste i vodice.

Piše: N.B.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Jeste li vidjeli prvi hrvatski glamping dragulj s kućicama u krošnjama drveća?

Luksuzne kućice u krošnjama i indijanski šatori za nezaboravan doživljaj, odmor i opuštanje u prekrasnoj prirodi

Zavirite u najluksuzniji hotel u Europi!

Hotel je nastao iz želje ruskog biznismena Telmana Ismailova da sagradi vilu iz svojih snova

Jesensko raspoloženje podiže se otvorenom zelenom

Zeleno opušta, odmara, razveseljava i čini život ljepšim

Zavirite u spavaće sobe poznatih

Gdje spavaju Scarlett Johansson, Marc Anthony, Ellen DeGeneres, Tyra Banks, Serena Williams, Kenny Rogers i Eddie Murphy?

Zavirite u dom Lady Gage vrijedan više od 22 milijuna dolara

Kako izgleda rustikalna kuća u kojoj živi poznata pjevačica?

10 mirisnih svijeća koje će vam uljepšati jesenske večeri

Vrhunski mirisi kao stvoreni za hladne večeri

▲ Povratak na vrh