Hrvatski dizajneri interijera na tjednu dizajna u New Yorku

20.04.2015.

IKON ARTS FOUNDATION - zaklada za promicanje hrvatske suvremene umjetnosti na američkoj sceni - predstavit će hrvatske dizajnere interijera na Tjednu dizajna u New Yorku

Na tjednu dizajna u New Yorku, koji će se održat od 15. – 18. svibnja 2015. pod nazivom WantedDesign, svoje radove predstavit će hrvatski dizajneri interijera Grupa, Numen / For Use, Novak – Mikulić & Ružić, Roman Vlahović, Svjetlana Despot, Sanja Rotter i Ljiljana Kolundžić.

 

 

Navedeni dizajneri predstavit će proizvode za svakodnevnu upotrebu, kućanske potrepštine I namještaj, predstavljajući eksperimentiranje s proizvodnjom I raznolikost suvremenog dizajna u Hrvatskoj.

“Bilo da se radi o nuždi ili iz potrebe za praktičnošću, produkt dizajn je u prošlom desetljeću u Hrvatskoj doživio procvat koji je doveo do novog vala kreativnosti u dizajnu interijera i samoj produkciji. O uspjehu Hrvatske scene produkt dizajna govore brojna priznanja koja su dodijeljena dizajnerima poput Grupe i Numen / For Use.

Ikon Arts Foundation sa zadovoljstvom će po prvi puta predstaviti izabrana djela pojedinih kreativaca na WantedDesignu 2015. i time po prvi puta uopće predstaviti Hrvatski produkt dizajn u SAD-u.”- izjavila je direktorica I suosnivačica Ikon Arts Foundation-a Linda Mateljan.

 

Roman Vlahovic - Lacescape stol

Roman Vlahovic – Lacescape stol

 

 

Roman Vlahović – Lacescape stol

Roman Vlahović osmislio je prvi digitalno projektirani i proizvedeni stol u Hrvatskoj, koji slavi bogatstvo i različitost čipke, a sama forma stola je čelični origami.
Lacescape stol spoj je tradicije i tehnologije, koristeći uzorke hrvatske čipke, koju je digitalno obradio I izradio u bijelom čeliku. Svaki stol izrađen je u jednostavnom i minimalističkom obliku, da nalikuje origamiju – poput stolnjaka od čipke. Obzirom na različite uzorke čipki svaki stol zapravo je jedinstven I unikatan obzirom na oblik i dizajn. Svaki budući stol razvijat će se i u suradnji s naručiteljem, tako da bude u potpunosti individualan i neponovljiv.

 

Svjetlana Despot, tabure Koverta

Svjetlana Despot, tabure Koverta

 

Svjetlana Despot – tabure Koverta

S naglaskom na eko-friendly materijala, kroz serijal taburea pod nazivom Koverta, Svjetlana Despot pokazala je maksimalnu razigranost i inovativnost. Izrađene su u cijelosti od filca tkanine, bez ijednog šava iako se radi o proizvodu od tekstila. Fleksibilnost i mekoća filca iskorištene su u transformaciji 2D forme u voluminozne 3D objekte, uvlačenjem i provlačenjem ključića od filca ili preklapanjem.

“Odabrani dizajneri pokazati će svoju naklonost za lokalne materijale, tradicionalne tehnike izrade, ali zadržavajući taj puritanski oblik I čistoću izrade. Njihova uporaba tehnologije je minimalna, a fokusirani su uglavnom na lokalno obrtništvo i proizvodnju, eksperimentirajući sa svojim proizvodima. Njihovi radovi su zaista suvremeni izraz hrvatske baštine i tradicije. ” izjavila je kustosica Mirna Morphis.

Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako organizirati svoj dom?

Donosimo vam jednostavne savjete koji će vam pomoći da napokon organizirate svoj dom, ali i dalje ostanete vjerni svom stilu uređenja

Stiže nam Loewe kolekcija dodataka za uređenje doma

Dizajner Jonathan Anderson dizajnirao je posebnu Loewe kolekciju dodataka za uređenje doma

Ovo je najpopularniji hotel na Instagramu

Otkrijte hotel koji je osvojio apsolutno sve Instagram influencere.

Pet trendova u uređenju interijera kojima ovog proljeća možete osvježiti dom

Proljetno je razdoblje idealno za sva velika čišćenje i preuređenje, a ako i sami tragate za promjenama, donosimo nekoliko trendova koji će vam olakšati potragu

Pet pogrešaka u uređenju spavaće sobe

Donosimo vam pet savjeta koji će vam pomoći da vašu spavaću sobu pretvorite u pravu oazu snova

Kako održavati sobne biljke?

Donosimo vam pet trikova koji će vam pomoći da održavate svoje sobne biljke.

▲ Povratak na vrh