Kako iskoristiti potencijal malog ormara?

14.05.2018.

Što učiniti kada imate mali ormar, a sanjate o velikom walk-in ormaru? Mi vam donosimo savjete kojima ćete iskoristit puni potencijal svakog ormara

Mali ormar ne mora nužno biti dosadan. Mi vam u nastavku otkrivamo jednostavne trikove kojima ćete maksimizirati prostor svakog ormara i iskoristiti njegov puni potencijal.

Promislite raspored prostora za odlaganje

Najbitnija stvar kod svakog ormara je da promislite koje su vaše potrebe i na taj način organizirate prostor za odlaganje. Ako u vašem ormaru najveći dio zauzimaju cipele odvojite najveći dio prostora na police, a prostor za vješanje svedite na minimum.

A post shared by Jacquelyn Clark (@larkandlinen) on Feb 27, 2017 at 9:24am PST

Ako imate mali walk-in ormar ukrasite ga tepihom

Tepih je dodatak koji će vas automatski podsjetiti na velike luksuzne ormare i hotelske sobe. Odlučite se za mali tepih svjetlije boje zbog kojeg će prostor izgledati veće i luksuznije.

Unesite dašak osobnosti u svoj ormar

Odlučite se za vješalice u najdražoj boji, promijenite ručke za ladicama i vratima ili ukrasite ormar najdražim fotografijama i crtežima.

A post shared by Jacquelyn Clark (@larkandlinen) on Nov 10, 2017 at 1:14pm PST

Ako imate dovoljno prostora odvojite dio za sjedenje

Čak i u najmanjim garderobama u trgovinama postoji mjesto za sjedenje pa zašto isto ne biste imali i u svom ormaru? Odlučite se za fotelju manjih dimenzija ili tabure i vaš ormar će odmah izgledati luksuznije.

Izdvojite favorite

Ako ste strastveni kolekcionar cipela izdvojite najbolji i najvidljiviji dio ormara za njih i spremanje će vam odmah postati manji teret.

A post shared by Jacquelyn Clark (@larkandlinen) on May 22, 2017 at 8:46am PDT

Ogledalo

Izuzetno bitan dio svakog ormara. Ako nemate dovoljno prostora za samostojeće ogledalo razmislite o tome da drvene fronte ormara zamijenite ogledalima koja će prostor odmah učiniti vizualno prostranijim.

Detalji

Možda se može učiniti kao gubitak prostora, ali ukrasne kutije za pohranu mogu učiniti ormar urednijim i zanimljivijim i pomoći vam u organizaciji.

Osvjetljenje

Ako imate ormar malih dimenzija nikako nemojte prostor dodatno smanjiti velikim visećim rasvjetnim tijelima. Odlučite se za stropne lampe, vodilice ili reflektore koje će bolje osvjetliti prostor i učiniti ga većim.

Piše: A.S.
Foto: @ragnaromarsson / @larkandlinen

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pet savjeta kako koristiti tamno plave tonove u uređenju interijera

Tamno plava boja se sve više koristi u uređenju interijera jer svojim hladnim tonovima prostoru daje natruhe elegancije i strahopoštovanja

Pet najzanimljivijih kafeterija otvorenih u 2018. godini

Neka od najljepše uređenih novih mjesta za ispijanje kave

10 ideja za uređenje trendi zelenih kupaonica

Kupaonice u zelenim tonovima harmoniziraju prostor i one koji u njemu borave

Talijanske sofe za koje ćete misliti da ste ih sanjali

Trendi sofe maštovitog dizajna koje daju karakter svakom prostoru

10 trendi stolića za kavu koje želite imati

Stolići u dnevnom boravku su postali važan detalj koji definira stil interijera

▲ Povratak na vrh