Kako napraviti savršene Insta-fotografije interijera?

23.04.2018.

Otkrivamo vam pet trikova koji će vam pomoći da napravite savršene Instagram fotografije interijera

Svi znamo da je potrebno sve više truda da se istaknete na nečijem Instagram feedu, posebice kada su u pitanju interijeri. U nastavku vam donosimo šest trikova koji će vam pomoći da vaše fotografije interijera postanu zanimljive i inspirativne.

Dnevno svjetlo

Podne lampe su odlična stvar i naš su najbolji prijatelj za večernja uživanja uz knjigu, ali na fotografijama rijetko daju adekvatno osvjetljenje. Interijere obavezno fotografirajte kada je u vašem prostoru najviše dnevnog svjetla. Na taj način fotografije će izgledati živopisnije i nećete imati problema sa žutim tonovima umjetnog svjetla.

 

Uređivanje fotografije

Nemojte pretjerivati s filterima, najbolje fotografije interijera najčešće su one prirodne. Fokusirajte se na kompoziciju, a u postprodukciji se poigrajte samo kontrastima i bojama, ako je potrebno.

Minimalistički pristup

Čak i kada se prostor oko vas čini čist i uredan, fotografije najčešće pokazuju da je drugačije. Uklonite sve sitnice koje vam samo smetaju na fotografiji i stvorite minimalističko okruženje.

Eksperimentiranje

Fotografije interijera ne moraju uvijek biti klasične i realne, poigrajte se kutom snimanja, kompozicijom i zumiranjem i iznenadit ćete se, mogućnosti su neograničene!

Dubina prostora

Ne morate nužno biti udaljeni od svih objekata da bi fotografija izgledala dobro. Stanite ispred vaze s cvijećem koja će se nazirati na fotografiji i na taj način stvorite dojam dubine prostora.

 

Piše: A.S.

Foto: @fotografanders

Preporučujemo

Pročitajte i...

15 ideja za male kuhinje koje će vas inspirirati kako urediti taj kutak u svom domu

Male kuhinje mogu biti prava noćna mora, no važno je samo pronaći pravi raspored elemenata i iskoristiti male trikove koji štede puno prostora

12 savjeta za proljetno čišćenje bez muke

Krajnje je vrijeme da obavite veliko proljetno čišćenje, a mi vam donosimo savjete koji će vam taj proces olakšati

Eva Longoria prodaje svoj raskošan holivudski dom. Pogledajte kako izgleda

Eva Longoria već nekoliko mejseci pokušava prodati svoju holivudsku vilu, a cijena joj trenutno iznosi gotovo 4 milijuna dolara

Kako iskoristiti potencijal malog ormara?

Što učiniti kada imate mali ormar, a sanjate o velikom walk-in ormaru? Mi vam donosimo savjete kojima ćete iskoristit puni potencijal svakog ormara

Kako izgleda stan Gisele Bundchen vrijedan gotovo 14 milijuna dolara?

Gisele Bundchen i njen suprug Tom Brady stavili su na prodaju svoj njujorški stan zbog čega i mi napokon možemo vidjeti kako on izgleda

Koje boje će obilježiti ovo proljeće i ljeto u interijerima?

Otkrivamo vam odvažne boje koje će krasiti naše zidove u ostatku 2018. godine

▲ Povratak na vrh