Kako stilizirati biljke u interijeru?

23.02.2019.

Nekoliko ideja koje će podignuti izgled prostora

Ljubav prema biljkama u interijeru postoji oduvijek no s prisutnošću društvenih mreža ta je opsesija zelenilom narasla do neslućenih visina. Pod super popularnim hashtagom #urbanjungle tako možete pronaći prave urbane džungle u stanovima, fotografije interijera dupkom ispunjenih zelenilom, kao da u njima ne živi nitko drugi do li biljke.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Everydeco (@everydeco) on Feb 17, 2019 at 8:21am PST

 

Naravno, u megalomanskom skupljanju biljaka treba biti realan, koliko god fotogenično na fotografijama izgledala soba u kojoj se od zelenila ne vidi namještaj, biljke vise sa stropa, a iz kade u kupaonici rastu fikusi. Biljke treba ipak podrediti funkcionalnosti interijera u kojem boravite, rasporediti ih tako da dobivaju dovoljno svjetlosti i topline, ali i da ne ometaju kretanje po prostoriji ili pak zauzimaju čitav radni prostor.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Everydeco (@everydeco) on Nov 2, 2018 at 7:22am PDT

 

Ako si, zbog kvadrature stana ili uredskog prostora, to možete dopustiti – izdvojite jedan komad namještaja samo za biljke. Posadite ih u različite posudice, lonce, boce ili vaze i kreirajte pomalo eklektičnu džunglu u svome stanu. Takve instalacije fantastično izgledaju u kombinaciji s namještajem industrijskog dizajna, metalnim, ogoljenim i pomalo hladnim policama ili pak u paru s nekim vintage komadom koji odiše romantikom. Posadite biljke u ladice, dodajte pokoji starinski dodatak koji ste kupili na buvljaku i uživajte u čaroliji!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝕁𝕖𝕤𝕤𝕖 𝔾𝕝𝕖𝕖𝕤𝕠𝕟 (@plantfilledapartment) on Nov 13, 2018 at 7:54am PST

 

Ako si ne možete priuštiti instagramske #urbanjungle oaze, to je sasvim OK. Interijer će fantastično podignuti i jedna biljka velikih raskošnih listova poput trenutno vrlo popularne monstere. Želite li se pritom poigrati bojama, predlažemo zid u ružičastoj boji ili pak neki ružičasti komad namještaja jer naprosto fantastično izgleda u kombinaciji sa zelenom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lotte van Baalen (@plantsonpink) on Jul 27, 2018 at 1:18pm PDT

 

No, ako se ipak ne želite odreći velikog broja biljaka u svom interijeru, a zagriženi ste minimalist i grozite se eklektičnosti, svoje zelene ljubimice rasporedite po prostoru tako da ih posadite u iste keramičke posude u onoj boji koja prevladava u vašem uređenju. Koju god opciju odabrali, s biljkama ne možete pogriješiti.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh