Mag Rack stolići osvajaju svjetsko tržište dizajna

04.11.2014.

Dutch Design Week, Designblok, Tjedan dizajna u Moskvi i natječaj Novum Buche pozicionirali Mag Rack stoliće na kartu svjetskog dizajna

Mag Rack Table Series potpisuje hrvatsko-austrijski arhitekt Nikola Popović, a prozvodnju hrvatska tvrtka Gala drvo.

Rješenje za kaos

Kaos na stoliću u dnevnoj sobi ili u uredu svima je poznata pojava i često nerješiv problem. Nikola Popović, hrvatsko-austrijski arhitekt i dizajner, pronašao je uspješno rješenje lansirajući Mag Rack stoliće s kojih časopisi nestaju jednim pokretom ruke.

Prototipovi stolića izrađeni su u suradnji s Institutom za drvo pri Sveučilištu primjenjenih umjetnosti u Beču, a proizvedeni su od strane hrvatskog proizvođača Gala drvo. Izazvali su veliki interes javnosti pojavljujući se na izložbama u bečkom Stilwerku, poznatom lancu šoping centara za dizajn, a nisu prošli nezapaženo niti kod mnogobrojnih stručnjaka iz svijeta dizajna koji su ih uvrstili u kategoriju najinovativnijih na tržištu te su ih visoko ocijenili na natječaju za dizajn uporabnih predmeta Novum Buche.

Ovo priznanje otvorilo je put daljnjem predstavljanju stolića u skupini izabranog austrijskog dizajna na Dutch Design Weeku u Nizozemskoj, Designbloku u Pragu te Tjednu dizajna u Moskvi.

 

Mag Rack

 

O stolićima

Funkcionalni Mag Rack stolići izrađeni od drva sa dvije osnovne obloge, akrilom i linoleumom te u više boja, a ističu se po funkciji brzog osiguravanja čiste, prazne površine samo jednim potezom ruke. Utori na bočnim dijelovima dizajnirani su tako da knjige i časopisi pri klizanju u utore lako nalaze mjesto, ne savijajući se, a stol se doslovno u sekundi pretvara u čistu, oslobođenu površinu.

Mag Rack Table Series kritičari duhovito opisuju i kao „stolić za gašenje požara“ i „onaj koji spašava u sekundi“. Pogotovo se praktičnim pokazuju u trenutku nenajavljenih gostiju, kada se u površina stola pretvara u idealnu površinu za odlaganje vinskih čaša, grickalica i svijeća. Jednako brzo stolići se mogu pretvoriti i u poligon za dječje sitne igračke i slagalice, nakon čega im se još brže može vratiti prvobitna namjena.

Prije nego Mag Rack stolići krenu u serijsku proizvodnju, do njih se povoljno može doći sudjelovanjem na platformi Kickstarter koja u sljedećih 37 dana prikuplja sredstva za početak masovne proizvodnje. Ovim putem ljubitelji dizajna i potencijalni kupci imaju priliku poduprijeti projekt novčanom donacijom, a zauzvrat dobivaju pojedini predmet koji izaberu poduprijeti.

 

Mag Rack

 

Do stolića se trenutno može doći isključivo preko Kickstarter kampanje, a ukoliko kampanja bude uspješna, stolovi će se moći naručiti i online na www.magracktables.com ili pronaći u odabranim dućanima namještaja.

Fotografije: press

Pročitajte i...

Ovaj profil okupio je na istom mjestu sve vaze koje bismo ikad mogli poželjeti

Napasajte oči na ovim ljepoticama koje će vam magično transformirati životni prostor

Blagdanski stol kao iz bajke

Martina Ražov zna kako da božićni stol izgleda savršeno

ELLE Decor vodič za božićne poklone

Što kupiti nekome tko već ima sve?

▲ Povratak na vrh