Pet načina za stvaranje doma bez stresa

24.02.2018.

Snježni je vikend idealan za reorganizaciju doma koja će vam pomoći stvoriti savršenu oazu bez stresa

Čisto okruženje znači i čist um i to je prvo pravilo kojim se trebate voditi kad je u pitanju organizacija doma. No, postoji još nekoliko trikova uz koje ćete u domu stvoriti oazu za opuštanje bez stresa i pritisaka.

Riješite se nereda

Kao što smo već rekli, uredan prostor znači manje stresa i uredniji um. Zato organizirajte onu policu u hodniku na koju bacate račune, ključeve, kišobrane i sve ostalo što vam se nađe pod rukom, nabavite ili izradite ukrasne kutije u koje ćete spremiti uvijek razbacanu šminku ili pak razni pribor u kuhinji. Tako ćete uvijek imati mjesto na koje možete odložiti sve te sitne stvari koje često koristite, a za njih nemate neko određeno mjesto.

Unesite boje u prostor

Boje mogu itekako pozitivno djelovati na našu psihu. Ne morate nužno unijeti puno plave boje koja je obično ta koja smiruje, već i one boje koje vas vesele, podižu vam raspoloženje i pomažu da stres ostavite ispred vrata.

Okružite se pozitivnošću

Prostor ispunite knjigama koje volite, zidove ukrasite fotografijama obitelji i prijatelja iz nekih dragih vam trenutaka, ili sami izradite plakate s motivacijskim porukama koje ćete svakodnevno čitati i ponavljati poput kakve mantre.

Iskoristite prirodno svjetlo

Prozore ostavite što otvorenijima. Nemojte ispred njih stavljati namještaj ili ih pokrivati gustim zavjesama, prirodno svjetlo, posebno sunčevo, nas puni energijom i čini sretnijima i pozitivnijima i zato ga iskoristite najbolje što možete. U prostor dodajte ogledala, koristite svijetle boje, a poigrajte se i svijećama i drugim osvjetljenjem koje će prostor učiniti ugodnim uvečer.

Donesite prirodu unutra

Biljke čiste zrak, čine dom svježijim i čišćim, a i sama zelena boja ima takav efekt da nam odmah podiže raspoloženje i pomaže nam riješiti se stresa. Zato unesite biljke u prostor i budite brižni prema njima.

Piše: N.B.
Foto: Toa Heftiba , Logan Nolin on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Rese su najnoviji trend u uređenju interijera

Ovog ljeta ćemo unutrašnjost svojih domova ispuniti resama

Šumska zelena je nova hit boja u uređenju interijera

Ova duboka zelena boja će, čini se, biti najpopularnija iduće godine

Rooney Mara ima moderan dom u Los Angelesu

Glumica Rooney Mara prodala je svoj dom u Los Angelesu

Kako izgleda kuća neprežaljene Joan Rivers?

Kalifornijski dom pokojne komičarke prodaje se za 6.2 milijuna dolara

Pet trendova za ljetna vjenčanja koje smo pronašli na Instagramu

Sezona je ljetnih vjenčanja, a mi vam donosimo nekoliko ideja za uređenje

Mali kućanski aparati Smeg s potpisom Dolce&Gabbana su stigli u Hrvatsku

Tvrtka 2GEMS d.o.o. generalni uvoznik i distributer Smeg kućanskih aparata za Republiku Hrvatsku, predstavila je u subotu, u trgovini OKO STOLA novitete iz linije "SICILY IS MY LOVE“" Smeg male kućanske aparate dizajna Dolce&Gabbana

▲ Povratak na vrh