Pet pogrešaka u uređenju spavaće sobe

13.04.2018.

Donosimo vam pet savjeta koji će vam pomoći da vašu spavaću sobu pretvorite u pravu oazu snova

Spavaća soba najčešće je dio stana koji je zanemaren kada je u pitanju uređenje doma. Budući da se često radi o sobi manjih dimenzija u njoj će se naći samo krevet i eventualno ormari ili neki drugi element za odlaganje, prostor može izgledati prazno i neinspirirano.

U nastavku vam donosimo pet najčešćih pogrešaka na koje morate obratiti pažnju, ako želite da vaša spavaća soba postane mirna i opuštajuća oaza.

Preveliki krevet

Često se događa da ljudi ne uzimaju u obzir dimenzije prostorije prije nabavljanja kreveta. Naravno da je udobnost na prvom mjestu i da želite prostran i udoban krevet, ali jednako je bitno i koliko mjesta ostaje oko vašeg kreveta. Kada kupujete krevet uzmite u obzir da on nikako ne bi smio biti postavljen uza zid, idealna pozicija je na sredini prostorije u kojoj ima dovoljno mjesta oko kreveta.

A post shared by Philip McCann (@mccann_sthlm) on Oct 31, 2017 at 10:03pm PDT

Nedostatak zelenila

Čak i kada potpuno uredite spavaću sobu ona se i dalje može činiti hladnom i tmurnom, a razlog tome mogao bi biti nedostatak zelenila u prostoriji. Za kompletan ugođaj unesite biljke u prostoriju, a najbolji odabir su zidne tegle koje neće oduzimati funkcionalni prostor spavaće sobe.

A post shared by Henrik Nero (@henriknero) on Mar 24, 2018 at 4:21am PDT

Izbor tekstila

Detalji su uvijek bitni, posebice kada je riječ o spavaćoj sobi. Kada birate posteljinu nikako nemojte da estetika bude jedini kriterij. Posteljina na kojoj spavate jednako je bitna kao i madrac, stoga uvijek birajte prirodne materijale poput pamuka i lana, koji vašoj koši dopuštaju da nesmetano diše.

Rolete i zavjese

Za dobar san potrebno je zamračiti prostoriju, a to se najviše odnosi na gradske stanove u kojima nikada nije potpuni mrak zbog ulične rasvjete i prometa. Ako već nemate rolete bilo bi dobro da nabavite zavjese koje će dovoljno zamračiti prostoriju.

Osvjetljenje

Iako ćete veći dio vremena provesti spavajući, rasvjeta je itekako bitna. Dizajneri interijera preporučuju da kombinirate stropnu lampu i manjim stolne lampe za potpuni doživljaj.

 

Piše: A.S.

Foto: Matthew Henry / @henriknero / @fotografanders / @mccann_sthlm

Preporučujemo

Pročitajte i...

Trendovi u uređenju interijera koje smo otkrili na Instagram profilima našim omiljenih trendseterica

Koje detalje smo primijetili u interijerima trendseterica čiji stil obožavamo?

Kako stilizirati biljke u interijeru?

Nekoliko ideja koje će podignuti izgled prostora

ASOS od sada u ponudi ima i detalje za uređenje doma!

Vrijeme je za proljetno osvježenje u našim domovima

▲ Povratak na vrh