Studio Sonda osvojio prestižnu Red Dot nagradu za dizajn etiketa za Piquentum Sv. Vital

25.08.2017.

Istarski Studio Sonda osvojio je prestižnu Red Dot nagradu za dizajn kolekcije Piquentum Sv. Vital 12/13/14

Žiri od 24 stručnjaka ove je godine birao između 8000 radova prijavljenih iz 50 država te Studiju Sonda za kolekciju vina Piqunetum Sv. Vital dodijelio Red Dot Award: Communication Design 2017. Zahvaljući nagradi, kolekcija vina bit će izložena u dvorani Konzerthaus Berlin te predstavljena u Red Dot godišnjaku: International Yearbook Communication Design 2017/2018. Ta se nagrada inače dodjeljuje još od 1955. godine i danas se smatra jednom od najutjecajnih nagrada u svijetu dizajna.

Studio Sonda je kreirao etikete za tri uzastopna godišta vina Piquentum Sv. Vital, a kolekcijom koja objedinjuje godišta 12/13/14 zaokružuju poruku o važnosti razumijevanja prirode i njezinu utjecaju na proizvod kada nije tretiran umjetnim. Okosnica ideje za dizajn Piquentum Sv. Vital ambalaže počiva na osvještavanju godine berbe istaknute na vinima, a koja nerijetko uslijed korištenja pesticida u vinogradu i balansiranja okusa u podrumu gubi svoj smisao, budući da okusi postaju konfekcijski i nepovezivi s realnim vremenskim uvjetima. Kako Piquentum vina dolaze iz netretiranog vinograda te se bore za poštivanje ciklusa istinske prirode, nihove etikete žele biti ne samo dekorativne već i edukativne. Osvještava se tako upravo važnost razumijevanja godine istaknute na boci. Etikete prikazuju količine oborina u litrama po mjesecima u godini proizvodnje vina. Prikaz započinje s mjesecom listopadom prethodne godine, a završava s mjesecom berbe – rujnom tekuće godine.

Kada ih stavimo u odnos (kolekciju), vina iz godišta 2012., 2013. i 2014. jasno komuniciraju razlog isticanja godišta na boci i pružaju mogućnost povezivanja okusa unutar boce s ponašanjem prirode u datoj godini. Posljedično, potiču na raspravu, uspoređivanje pojedinih godišta te povezivanje okusa sa ciklusima priode.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Novi hrvatski dizajn brend "VAU" predstavlja cool kolekciju uporabnih predmeta od metala

Novi hrvatski dizajn brend VAU lansirao je sofisticiranu kolekciju uporabno-dekorativnih predmeta od masivnog metala, namijenjenu darivanju te personalizaciji poslovnih i privatnih prostora

Mogu li ovi kaputi postati najpoželjniji modni komad sezone?

Naravno, ali samo ako nose potpis Rachel Mansur i Floriane Gavriel

Upoznajte mladu hrvatsku pjevačicu, arhitekticu i dizajnericu nakita koja ne pristaje na kompromise

Miranda Vukasović je mlada hrvatska pjevačica arhitektica i dizajnerica nakita koja je u svojim ranim tridesetima napustila karijeru arhitektice i okrenula se pjevanju kojim se trenutno bavi u Pekingu gdje već neko vrijeme stanuje

Tri mlada dizajnerska imena u čijem radu glavnu riječ vodi boja

Izdvojili smo tri mlada dizajnerska imena čija nas je vještina baratanja bojom u dizajnu odjeće oduševila

Dakota Johnson

Dakota Johnson ponovno zabljesnula

Mlada glumica bira elegantnu i seksi modu

Posjetite Sajam vjenčanja u Mall of Split 21. i 22. siječnja i osvojite vjenčani outfit za dan iz snova!

Sajam vjenčanja Split otvara svoja vrata 21. i 22. siječnja u Mall of Split i poziva sve buduće mladence na sudjelovanje u Kreativnom natječaju Osvojite vjenčani outfit za dan iz snova!

▲ Povratak na vrh