Zavirite u unutrašnjost raskošne vile Giannija Versacea

26.03.2018.

Pokojni talijanski dizajner iza sebe je ostavio luksuzni Versace posjed kojeg je Victor Hotels Grupa kupila na aukciji 2013. godine i pretvorila u hotel The Villa Casa Casuarina

Nekadašnji Versace posjed je djelo arhitekta Aldena Freemana iz 1930. godine, a prije nego li je pretvorena u dom talijanskog dizajnera, vila je bila kompleks od 24 apartmana.

Kasnije je kompleks pretvoren u 10 luksuznih apartmana, a kako bi osigurali mjesto za bazen, vrt i južno krilo dizajnerovog posjeda, srušen je susjedni The Revere Hotel.

Za čitanje Prousta imam svoju kuću na jezeru Como. Ovdje, u Miami Beachu, ne želim živjeti u drugom samostanu. Želim mjesto za čitanje Trumana Capotea,” rekao je Gianni Versacea jednom prilikom za Time.

Danas je Versace posjed luksuzni hotel koji uključuje i talijanski restoran Gianni u bivšoj blagovaonici.

Tijekom obnove u rezidenciji su sačuvana umjetnička djela koja je Versace naručio za svoj dom, uključujući i ikonski mozaik “Glava Meduze”. Dodano je i još nekoliko modernih dodira kako bi se gostima hotela i restorana pružila maksimalna udobnost. Hotel također uključuje i prestižan Villa Suite, nekada spavaću sobu Giannija Versacea, a cijene noćenja u njoj kreću se od 749 dolara.

U vili je snimljeno i 9 epizoda najnovije sezone “American Crime Story”. Život i ubojstvo talijanskog dizajnera na platno je prenio redatelj Ryan Murphy, a glavne likove odigrali su Edgar Ramírez kao Gianni Versace, Ricky Martin u ulozi njegovog partnera, Antonija D’Amica, Dan Criss kao ubojica Andrew Cunanan i Penelope Cruz kao Donatella Versace.

Mislim da ne bih mogao napraviti serijal da nisam dobio tu kuću,” objasnio je redatelj Ryan Murphy, “nije bilo načina da ju izgradite. Dvije su sobe izrađene od školjaka, a Donatella je uzela sav namještaj i umjetnost kad je prodala kuću, ali kroz slike smo ih uspjeli ponovno stvoriti.”

Piše: A.D.
Foto: Casa Casuarina

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako napraviti savršene Insta-fotografije interijera?

Otkrivamo vam pet trikova koji će vam pomoći da napravite savršene Instagram fotografije interijera

Kako organizirati svoj dom?

Donosimo vam jednostavne savjete koji će vam pomoći da napokon organizirate svoj dom, ali i dalje ostanete vjerni svom stilu uređenja

Pet trendova u uređenju interijera kojima ovog proljeća možete osvježiti dom

Proljetno je razdoblje idealno za sva velika čišćenje i preuređenje, a ako i sami tragate za promjenama, donosimo nekoliko trendova koji će vam olakšati potragu

Pogledajte kako izgleda raskošan dom Gwen Stefani u Los Angelesu

Poznata pjevačica prodaje ovu raskošnu vilu za 29 milijuna dolara

Stilistica Kim Kardashian je postala dizajnerica interijera

Iako je jedna od 25 najutjecajnijih stilistica u svijetu, Simone Harouche je odlučila da to možda ipak nije za nju

Zavirite u raskošnu holivudsku villu Ellen Degeneres

Raskošna vila u Hollywoodu u kojoj je živjela Ellen Degeneres prodaje se za basnoslovnih 33.7 milijuna dolara

▲ Povratak na vrh