ELLE Boutique: fantastične modne priče Branke Donassy!

10.06.2019.

Bliži nam se modna poslastica

Nakon revijalne pauze koja je trajala tri godine, doajenka modne scene Branka Donassy u listopadu se prošle godine vratila na pistu FASHION.HR-a predstavivši svoju kolekciju imena Blow Up referirajući se na istoimeni triler Michelangela Antonionija iz 1966.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donassy (@donassy_fashion) on May 22, 2019 at 2:29am PDT

 

Donassy je tada zagrebačkoj modnoj publici u Studentskom centru predstavila kolekciju baziranu na ideji koja ju nije napuštala dvadeset godina. Fotografije koje je snimila 2009. godine na Malom Lošinju prenijela je na tkanine kreiravši zanimljive motive, uvećane do neprepoznatljivosti i izvedene u intenzivnim bojama: zelenoj, magenti, ljubičastoj i plavoj. Kolekcija predstavljena u ožujku svojevrsni je nastavak. Cvijet kao lajt motiv u različitim verzijama provlači se kolekcijom za proljeće/ljeto 2019., a iznova su u fokusu uvećane fotografije koje je snimila sama dizajnerica. Dodatno obrađeni, motivi su tehnikom digitalnog tiska preneseni na tkanine prirodnih materijala, pamuka i svile, a kolekcijom dominiraju izrazito snažne, upečatljive nijanse. Bilo da prate liniju tijela ili su od nje odmaknuti i voluminozni, svi modeli zaogrnuti su posebnom, art vibrom koja budi asocijacije na slike Paula Gauguina i Andyja Warhola.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donassy (@donassy_fashion) on Apr 1, 2019 at 3:46am PDT


Osim najnovijom kolekcijom, Donassy je oduševila svoju vjernu publiku i svojim izložbeno-prodajnim prostorom Ateliera D u Obrtničkom Prolazu, a čije uređenje potpisuje arhitektica Vanja Ilić. Showroom dizajnerice danas izgleda toliko dobro da je projekt prepoznat i od strane Udruženja hrvatskih arhitekata i nominiran za godišnju nagradu Bernardo Bernardi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donassy (@donassy_fashion) on May 22, 2019 at 2:32am PDT


Fantastične modne priče s potpisom dizajnerice Branke Donassy moći ćete pronaći na ELLE Boutiqueu – jedinstvenom modnom događanju koje se, pod okriljem časopisa ELLE, održava 15. lipnja od 10 do 21 sat u okruženju Dežmanove ulice u središtu Zagreba.

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram/Elle print arhiva

Preporučujemo

Pročitajte i...

Voda idealna za užurban način života

Voda koja je osvježila posjetitelje ELLE Boutiquea

U fantastičnom okruženju otvoren je ovogodišnji ELLE Boutique by Smartwater!

U Dežmanovoj ulici jutros su domaći dizajneri predstavili bestselere kolekcija po povoljnim cijenama

Što svaka snažna i uspješna žena mora imati u svom ormaru?

Što su nam za ELLE Boutique pripremile sestre Šopar?

▲ Povratak na vrh