Shopping hangover: poslije jesenskog Boutiquea

17.11.2019.

Kako je prošao najveći ELLE Boutique dosad

Usred kišom opranog Zagreba, Muzej za umjetnost i obrt cijeli je dan sjao u bojama vrhunskog domaćeg dizajna… Prvi jesenski ELLE Boutique predstavio je osamnaest fantastičnih dizajnerskih brendova, koji su po promotivnim cijenama i s dodatnim popustom od 20% na Maestro® ili Mastercard® kartice opremili ljubiteljice kvalitetne dizajnerske mode, koje kiša nije pokolebala na putu u ELLE shopping oazu, jesensko-zimskom odjećom i accessoireom.

Boutique je vrata otvorio prvim fashionisticama u 10h, dok je od 11 do 13 bio happy hour s potpisom Kavane i restorana Muzej, koji je ponudio mali subotnji brunch break u vidu slatkih i slanih delikatesa, uz koje je savršeno pristajao čitav spektar opojnih Nespresso okusa, a hidrataciju je na razini održavala Smartwater – sve za savršeni shopping provod!

 

Koliko je važno voditi računa o pozadini svakog komada koji kupimo bilo je riječi na dvije panel diskusije, od kojih je prva bila fokusirana na razliku između fast fashion fenomena te svojevrsne reakcije na hiperubrzanu produkciju i konzumaciju mode pod nazivom slow fashion. Upravo je slow fashion filozofija svih brendova koji su pokazali svoje komade na Boutique te su dizajnerice Marija Kulušić i Maja Miletić (mammii jewellery) govorile specifično o svojim procesima rada te svemu što im slow fashion omogućuje, dok su širu kontekstualizaciju ovih oprečnih fenomena današnjice ponudili Nada Mirković i Saša Joka iz Elleovih redova. Drugi je panel zagrabio još širu temu društveno angažirane mode koje su se prihvatile Elleove autorice s područja fenomenologije mode Tina Lončar i Maja Karnik, uz bok akademskoj slikarici i modnoj dizajnerici Paulini Jazvić, dok su osobne filozofije i iskustva podijelile mlade dizajnerice Gala Vrbanić (iz dvojca Price on Request) te Dina Šavorić (My Mon Mon). Panele je moderirala Elleova urednica kulture Ana Fazekaš, vodeći razgovor u kojemu se otvorilo nepregledno mnoštvo značajnih tema koje pozivaju potrošačice i potrošače na aktivno promišljanje i odgovornost pri odlukama kada je riječ o modi kao važnom segmentu privatnoga života, ali i društva u cjelini.

Među svesrdnim podržavateljima ELLE Boutiquea te mode uopće bio je u i Persil, koji je ljubiteljice dobrog modnog dizajna kući slao s ultimativnim sredstvom za njegu njihova fashion ulova! Sve u svemu, još nam se sliježu dojmovi najvećeg ELLE Boutiquea dosad… je li prerano da jedva čekamo proljeće?

Fotografije: Mirna Bartolić

Pročitajte i...

Znamo da je ljeto još daleko, ali Reserved ima nekoliko zbilja divnih badića

Pronašli smo nekoliko modela zbog kojih se veselimo ljetnim danima

Massimo Dutti ima zbilja predivnu kolekciju za toplu sezonu

A prati ju i romantična kampanja koja priziva ljeto

10 bijelih košulja koje ćete nositi cijelo vrijeme

Najljepše bijele košulje s high end i high street potpisima

Obožavamo stil Kelly Wearstler

Eklektična estetika dizajnerice interijera

20 divnih cipela koje jedva čekamo nositi ovog proljeća

Najljepši proljetni high street modeli

▲ Povratak na vrh