15 činjenica koje niste znali o seriji “Stranger Things”

20.11.2017.

Serija "Stranger Things" u kratkom je roku osvojila svijet, a mi smo izvukli 15 činjenica koje bi svaki pravi fan o nj

Pronašli smo zanimljive činjenice o autorima serije “Stranger Things”, glumcima, ali i tome kako će se serija razvijati u budućnosti.

UPOZORENJE! Ako još niste pogledali drugu sezonu možda sada želite prestati čitati jer vas u nastavku čekaju ozbiljni “spoileri”!

1. Autori serije Matt i Ross Duffer, su 33-godišnji blizanci iz Sjeverne Karoline.

2. Prvi film koji su snimili zvao se “Hidden”, a glavnu ulogu je imao Alexander Skarsgard.

3. Ideju o seriji “Stranger Things” su producentima predstavili lažnim trailerom s isječcima iz E.T.-ja i lookbookom s fotografijama od 20 stranica.

4. Naišli su na brojne odbijenice jer nitko nije vjerovao da bi odrasle ljude zanimala serija u kojoj su glavni likovi djeca.

5. Radnja serije trebala se odvijati u Montauku za koji teoretičari zavjera vjeruju da je bio mjesto gdje je američka vlada provodila eksperimente nad ljudima.

6. Radnja se sada odvija u fiktivnom gradu Hawkinsu u Indijani, no serija se zapravo snima u Atlanti.

7. Finn Wolfard koji u seriji tumači Mikea bio je bolestan u vrijeme audicije pa ju je odradio iz kreveta i dobio ulogu.

8. Uloga Dustina u početku nije bila razrađena, no kad su braća Duffer na audiciji upoznali Gatena Matarazza koji ga sada u seriji tumači (a prvotno je došao na audiciju za ulogu Mikea), odlučili su lik izgraditi oko njega.

9. Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin koji glumi Lucasa i Sadie Sink koja se pojavila u drugoj sezoni kao Max, su se ranije poznavali s Broadwaya gdje su svo troje glumili u mjuziklima.

10. Natalie Dyer koja glumi Nancy i Charlie Heaton koji glumi Jonathana su u vezi i u privatnom životu.

11. Fanovi se nadaju da će se u trećoj sezoni napokon razviti romansa između Joyce i Hoppera, a David Harbour koji ga tumači potvrdio je kako se i sam nada da će se to dogoditi.

12. Bob kojeg u drugoj sezoni tumači Sean Astin, trebao je umrijeti puno ranije, već u četvrtoj epizodi. Međutim, svima se svidio lik kojeg je utjelovio pa su ga odlučili zadržati sve do osme epizode.

13. I Matt i Ross Duffer znali su da sedma epizoda “Chapter Seven: The Lost Sister”, neće naići na odobravanje kod fanova, no komentirali su da je ona ključna za daljnji razvoj djevojčice Eleven što ćemo, nadamo se, vidjeti u trećoj sezoni.

14. U trećoj sezoni ćemo više gledati i Priah Ferguson, duhovitu 11-godišnju glumicu koja je u drugoj sezoni glumila Lucasovu sestru Ericu i već u prvoj epizodi svima postala omiljeni lik.

15. Serija će navjerojatnije imati još dvije sezone, a braća Duffer pregovaraju s Netflixom i o potencijalnoj petoj sezoni.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh