3 skrovite plaže na Visu za otočko stanje uma

11.08.2019.

Otkrijte sakrivene dragulje na jednom od naših najljepših otoka

Ako ste se ovog ili nekog prošlog ljeta našli među najvećim sretnicima i uspjeli se dočepati jednog od najljepših hrvatskih otoka, izoliranog Visa, vjerujemo da već razmišljate o tome da date otkaz i počnete freelanceati s terase pod limunom. Niste sami. U međuvremenu dok ne donesete tu veliku odluku podsjetite se s nama plaža koje možda nećete naći u službenim vodičima jer nama su baš takve najdraže. Ovo nije članak o Stinivi i Srebrnoj, koje jesu, ruku na srce, prekrasne plaže, ali nas gužva na njima koči u postizanju otočkog stanja uma i potpunog opuštanja, pa njih ostavljamo za pred i post sezonu.

  1. Bili bok


View this post on Instagram

Take me back

A post shared by RYS 200 Vis Island Yoga (@visislandyoga) on Apr 3, 2017 at 12:56am PDT

Između obično podosta napućenih plaža Tepluša i Srebrne smjestio se niz stjenovitih terasa s pogledom na otvoreno more. Visoke stijene idealne su za skokove i druge morske akrobacije. Svaka kamena ploča ili terasa vizualno je odvojena okomitim stijenama tako da se vrlo lako možete zakloniti od tuđih pogleda.

  1. Pritišćina


View this post on Instagram

Island hopping my way through Croatia

A post shared by Bridget O'Connell (@bridgetoconnell) on Jul 17, 2019 at 1:28am PDT

Uvala Pritišćina nalazi se na južnoj strani otoka u blizini grada Komiže. Sa skrovite šljunčane plaže pruža se pogled da susjedni otočić Biševo. U uvali se nalazi tek nekoliko kuća, a kupači se uvijek rado vraćaju kristalno čistom moru i bijelim stijenama.

  1. Stijene oko Češke vile

Na poluotoku Grandovcu između Češke vile i plaže nalazi se niz stjenovitih divljih plaža. Sigurno ćete, ako malo prošećete, naći neku praznu i uživati malo u svojoj privatnosti, a puno u prekrasnom pogledu.

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako putovati sigurno s nakitom?

Pažljivo transportirajte svoje omiljene narukvice, prstenje i privjeske

TravELLE Guide: Opatija kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u Opatiji?

5 destinacija gdje ljeto traje zauvijek

Tko kaže da ljeto mora završiti?

TravELLE Guide: Berlin kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u glavnom gradu Njemačke?

▲ Povratak na vrh