Bajkoviti nadrealizam uvodi nas u modnu jesen

20.08.2019.

Rujan donosi romantičnu snagu ženskog duha

Ljeto se polagano gasi, pripremajući nas na nove izazove nakon zasluženog odmora. Kako biste se lakše pripremile za nove radne i modne pobjede, novi rujanski broj ELLE časopisa, koji od danas, 20. kolovoza, možete pronaći na kioscima, donosi vam priče inspirativnih žena koje pomiču granice i stereotipe bacaju u zaborav, otvarajući vrata novoj vrsti snažne romantike, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

 

Spisateljica Leïla Slimani i nogometašica Megan Rapinoe možda se na prvi pogled čine sasvim različitima, no obje predstavljaju silu prirode te, svaka u svome polju, prihvaćaju izazove koje im profesije nameću, ne osvrćući se na kritike i negativne komentare. Poput redateljice Angele Richter, za čije se uprizorenje Antigone Slavoja Žižeka očekuje da će biti među najintrigantnijim predstavama u novoj sezoni zagrebačkog HNK.

Ženstvena perspektiva i percepcija donosi nam modu u romantičnom i snažnom izdanju ispred objektiva fotografa Mladena Šarića, nagovješćujući povratak romantičnih komedija, koje je nakratko zasjenila navala filmova o superherojima iz stripova. No, žene su novi superheroji, a njihova je supermoć i najveća snaga upravo neizmjerna ljubav koju šalju u svijet.

 

A čudesnih modnih priča ne nedostaje ni na svjetskoj sceni koju očekuje fantastična izložba Wonderful Things, u kojoj će biti predstavljeni najnoviji fotoprojekti nevjerojatno talentiranog Tima Walkera, inspiriranih arhivskim blagom londonskog muzeja Victoria & Albert.

 

 

Upotpunite i vi svoju arhivu našim novim izdanjem i uživajte u nadolazećoj sezoni fashion buržoazije!

 

Piše: N.B.
Fotografije: ELLE kolovoz 2019.

Pročitajte i...

Mali uvid u novi ELLE i kako nositi trend sezone

Karirano i Nikolina Matičević pred objektivom Mladena Šarića

Uron u kariranu modu, pernatu avangardu i ode ženskoj snazi

Svo bogatstvo kasnojesenske mode od danas na kioscima

Gdje završava moda, a počinje stil? S Elleom u Londonu!

Slavljenički broj ELLE časopisa je na kioscima!

Elle 2019 Women In Hollywood: najbolje crne haljine!

Naši američki kolege odali su počast heroinama Hollywooda

▲ Povratak na vrh