Banksy otvorio showroom u koji ne možete ući

08.10.2019.

Neobična pop-up trgovina

Ovih je dana u londonskom Croydonu osvanuo jedan vrlo neobičan showroom. Za njegovo otvaranje zaslužan je, ni manje ni više, nego najpoznatiji svjetski street artist Banksy, ulični umjetnik koji je svih godina rada uspio ostati anoniman te zaintrigirati svijet porukama svojih radova.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy) on Oct 1, 2019 at 7:00am PDT


Radi se, naime, o pop-up trgovini koja funkcionira poput izloga u koji ne možete ući, a koja predstavlja radove slavnog uličnog umjetnika. Banksyjevi radovi odavno imaju kultni status, a brojne replike odavno se prodaju diljem svijeta, bilo da se radi o majicama ukrašenima grafitima s motivom djevojčice koja u zrak ispušta crvene balone ili pak o šalicama s motivom prosvjednika koji baca buket cvijeća. Komercijalizacija njegovih radova, premda je oduvijek bio i ostao anoniman, natjerala je poznatog umjetnika da ljubiteljima svoje umjetnosti ponudi svoje originalne radove.

 

 

Pop-up trgovina nosi naziv “Gross Domestic Product”, a Banksy je otvorenje u londonskom Croydonu najavio na svom službenom Instagram profilu. Riječ je, naime, o prvoj trgovini koja ciljano prodaje originalne radove s Banksyjevim potpisom, a kupci u nju neće moći ući. Predmete iz trgovine moći će uživo vidjeti kroz izlog i potom ih naručiti putem online narudžbe. Banksy je ovim potezom, kao i većinom svojih poteza do sada, zaintrigirao javnost pa niti ne sumnjamo kako će se ispred izloga okupljati brojni znatiželjnici, ali i štovatelji rada uličnog umjetnika.

Piše: T.L.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako se Banksy infiltrirao na Venecijanski bijenale 2019.?

"Iz nekog razloga, nikad nisam bio pozvan.", izjavio je umjetnik

Banksy u borbi protiv zagađenja

Na zidu garaže u Port Talbotu novo umjetničko djelo

Beogradski modni brend koji će vas zavesti na prvu

Celebrate the Bird donosi dašak svježine i elegancije na modnu scenu

Novi modni murali iznenadili New York

Nakon Guccija, murale u službi PR kampanje predstavio je i Coach

Dva rada hrvatskog street umjetnika uvrštena u 55 najljepših murala svijeta

Publikacija Widewalls objavila je listu s 55 najljepših murala svijeta, a na njoj su se našla i dva murala hrvatskog street umjetnika Lonca

Umjetnik Lonac ponovno crta u Zagrebu

Veliki zidni mural u sklopu programa Bijela noć

▲ Povratak na vrh