Bistro Apetit za dobar, bolji, najbolji tek!

23.02.2016.

Chef poznatog zagrebačkog restorana Goran Kočiš postao je član JRE (Jeunes restaurateurs), europskog udruženja vrhunskih mladih kuhara

Nov hrvatski član udruženja Jeunes Restaurateurs (JRE) zagrebački je Bistro Apetit zajedno sa svojim chefom Goranom Kočišem.

Jeunes Restaurateurs je najpoznatije europsko udruženje vrhunskih mladih chefova kojima je zajednički njihov talent i strast kojom pristupaju svom svakodnevnom poslu. Njihove inovativne vještine uspješno integriraju kulinarsku tradiciju zemalja iz kojih potječu, pa je izbor chefa Gorana Kočiša, čija distinktivna kuhinja upravo afirmira oba ova principa – i inovacije i tradicije, vrlo logičan događaj.

 

JRE Bistro Apetit (3)

 

„Izuzetna mi je čast pridružiti se europskim kolegama u ovom uglednom udruženju koje je prepoznalo naš rad i uvrstilo Bistro Apetit na gastronomsku kartu Europe.  To je izniman uspjeh ne samo za Bistro, već i za Zagreb i Hrvatsku općenito, jer je gastronomski aspekt turizma oduvijek vrlo bitan. Pri tom ne zaboravljamo naše stalne goste za koje gotovo svakodnevno kreiramo nove sljedove i tako postavljamo nove kulinarske standarde“, rekao je tom prilikom chef Kočiš.

Inače, udruga mladih chefova Jeunes Restaurateurs osnovana 1974. u Parizu s ciljem čuvanja, razvijanja i jačanja kulinarskog naslijeđa između generacija, a u 16 europskih zemalja okuplja 340 chefova, od kojih čak 180 nosi Michelinove zvjezdice.

 

JRE Bistro Apetit (1)

 

U Hrvatskoj još uvijek nema puno restorana koji su članovi prestižnog JRE kluba. Dosadašnji su članovi mahom restorani (Pergola, San Rocco, Damir e Ornella, Marina, Monte, Draga di Lovrana), ali tu su i Plavi podrum iz Opatije, Boškinac iz Novalje, Foša iz Zadra, Pelegrini iz Šibenika, te Paradigma iz Splita. Jedini dosadašnji član iz kontinentalne Hrvatske bio je zagrebački Dubravkin put, kojem se sada, evo, pridružuje i Bistro Apetit.

Na druženju je ujedno najavljena humanitarna večera JRE chefova koja će se održati 29. veljače u Muzeju prekinutih veza kojoj je cilj kroz umjetnost gastronomije pomoći onima kojima je to potrebno.

Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

INTERVJU Tom Gretić: Tajna par zrnaca šećera

Proslavljeni chef, čiji karijerni put uključuje Salzburg, Dubai, Dubrovnik, Beograd i Rovinj vratio se u Zagreb, kao chef patron restorana Bistro Apetit

Poznata talijanska vina Ronchi di Cialla prvi put u Hrvatskoj

Razgovor s talijanskim vinarom Ivanom Rapuzzijem, čija su vina, poznata ne samo po nenadmašnom okusu, nego i po organskom i biodinamičkom uzgoju vinove loze od kojih se proizvode, po prvi put stigla na hrvatsku vinsku scenu

Novi Bond - sljedeći agent 007 će ipak biti žena

Tko preuzima ulogu od Daniela Craiga?

Ljetni trend koji ne izlazi iz mode

Summer sale: Top 5 bijelih haljina iz Designer Outleta Croatia

Nove bijele tenisice potpuno su osvojile domaću modnu blogericu

Ana Bacinger u tri različita dnevna ljetna outfita

▲ Povratak na vrh