Cannes zabranjuje selfieje!

27.03.2018.

Nakon što je prije nekoliko godina navodno zabranio ravne cipele na kanskom crvenom tepihu, direktor festivala Thierry Frémaux ove godine planira zabraniti selfieje

Thierry Frémaux je u razgovoru za Hollywood Reporter potvrdio kako će na festivalskim premijerama zabraniti “smiješnu i grotesknu praksu” koja po njemu kvari atmosferu i usporava red carpet događanja. “Takvom narcisizmu u Cannesu nije mjesto i ne želimo da se trivijalizira ono zbog čega smo zaista tamo.”

Osim zabrane selfieja, Frémaux uvodi još neke promjene pa planira ukinuti projekcije isključivo za novinare i kritičare jer smatra da svojim preuranjenim osvrtima mogu uništiti izglede filma i prije njegove službene premijere zbog čega će od ove godine novinari filmove premijerno gledati kad i ostali uzvanici. Što se tiče samih selfija, nije sasvim jasno kako će se zabrana provoditi u praksi te hoće li duž crvenog tepiha redari upozoravati zvijezde da je fotografiranje zabranjeno.

Podsjetimo, nešto slično je i Anna Wintour još 2015. pokušala provesti na MET balu, ali su se uzvanici na njenu uputu o zabrani selfieja u potpunosti oglušili. Za očekivati je da će se isto ponoviti i u Cannesu gdje se filmske zvijezde već tradicionalno vole pokazati i fotografirati.

Piše: Maja Karnik
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh