Kako do povišice?

26.04.2014.

Donosimo savjete koji će vam pomoći na putu do zaslužene povišice

1. Dogovorite redovite sastanke s nadređenim.

Razumijemo da je vaša šefica prezaposlena ali ako je jednom mjesečno pozovete na kavu, upoznat ćete je bolje i učvrstiti vaš odnos. Treba vremena da se razmotre poslovni ciljevi, načini za poboljšanje i savjeti o smjeru u kojem će se vaša karijera kretati.

2. Napravite sažetak radnog tjedna

Sažetak ne bi trebao biti mail od 1000 riječi, već kratka rekapitulacija onoga na čemu ste radili, stvari koje trebate završiti i uspješnih projekata. Budite spremni na dvije stvari: vaš nadređeni neće odgovoriti ili će uputiti kritiku. Nedostatak ‘feedbacka’ ili negativan odgovor nemojte uzimati osobno jer je svaka kritika važna za vašu karijeru.

3. Popijte kavu s kolegama

Zašto je ovo važno? Ako imate posao, ne znači da prestaje socijalno umrežavanje. Svaki tjedan drugu osobu pitajte za kratki odlazak na kavu jer će vam to pružiti priliku da saznate kako su oni uspjeli. Pomoći će vam savjet nekoga tko se nalazi na poziciji višoj od vaše i njihovo iskustvo u svladavanju prepreka koje se uvijek nađu na putu.

4. Budite pozitivni

Osobi koja se stalno žali i teško surađuje s ostalima nije lako uspjeti u poslovnom okruženju. One kojima se ne sviđaju njihovi zadaci, a ni kolege te ih ne zanimaju korporativni procesi nije lako stalno gurati naprijed.

5. Pitajte ako nešto želite

Iako je neka činjenica vama očita, vaš šef možda ne zna da ste zainteresirani za napredovanje. Počnite slijediti korake koje smo prethodno naveli i dajte do znanja da želite uzeti neke dodatne poslove. Nakon tri mjeseca vaš će napredak biti vidljiv, nakon čega hrabro pitajte za povišicu. Možda je nećete dobiti odmah ali nadređeni će znati da je želite i da ste spremni za nove izazove!

Foto: Profimedia
Izvor: Elle.com

Pročitajte i...

Koja je jutarnja rutina uspješnih žena?

Ove male tajne možda su vaš put do napretka u karijeri

Ublažite stres na poslu uz ova tri jednostavna trika

Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da barem malo ublažite stres i umor

Koji su najstresniji poslovi danas?

Novo istraživanje otkriva

Devet stvari koje uspješne žene rade prije devet ujutro

Kvalitetna jutarnja rutina prvi je korak prema uspjehu

Pet lekcija koje smo naučili od uspješnih slavnih žena

Inspiraciju i motivaciju često tražimo u riječima poznatih uspješnih žena

▲ Povratak na vrh