Novo ruho talijanskog Voguea

16.03.2017.

Kako se na čelu prestižnog časopisa snalazi novi urednik?

Iako je još u siječnju ove godine najavljeno kako će talijanski Vogue preuzeti Emanuele Farneti, novi se urednik tek sada predstavio svojoj publici zanimljivom naslovnicom koja označava početak „novog, uzbudljivog putovanja“, kako je sam naglasio u uvodniku broja za ožujak. Farneti je najavio kako će nastaviti u smjeru koji je zacrtala njegova prethodnica i ustrajati u istraživanju kontroverznih i nekonvencionalnih tema i estetika, što nimalo ne čudi budući da je Franca Sozzani upravo takvim pristupom talijanski Vogue učinila jednim od cjenjenijih modnih publikacija.

Farnetijeva prva naslovnica izazvala je podijeljene reakcije, a neuobičajenim formatom i specifičnim detaljima kao temu broja najavljuje e-trgovinu. Snimio ju je Steven Meisel čija se priča o online kupovini nastavlja dalje opsežnim editorijalom na preko trideset stranica.

Farneti je u Vogue Italia stigao iz uredništva talijanskog izdanja GQ časopisa, a iz Condé Nasta su ga predstavili kao „jednog od najcjenjenijih i najtalentiranijih urednika u Italiji, novinara s urođenim instinktom, sposobnostima za inovacije i vrhunskim estetskim kriterijima“. Odmah po dolasku na novu poziciju, Farneti je u uredništvo doveo Giovanni Bianca kao novog kreativnog direktora zaduženog za vizualni redizajn pa se i u grafičkom uređenju očekuju noviteti.

Pred Farnetijem je itekako težak zadatak, a ne pomaže ni činjenica da njegove prve uredničke poteze svi prate s velikim zanimanjem. Treba mu ipak ostaviti malo vremena da pronađe vlastiti jezik, bez obzira na to koliko nam je onaj donedavni France Sozzani bio drag i blizak.

Maja Karnik
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako izgleda život modne urednice?

FRANCA: CHAOS & CREATION

Garderoba France Sozzani ide na aukciju

Nekoliko stotina modnih poslastica prodavat će se u dobrotvorne svrhe

VOGUE_RESERVED

Oduševila nas je ova modna suradnja

Kolekcija za noć u kojoj ćete blistati na podiju

Faretta zablistala na još jednoj naslovnici Voguea

Hrvatska manekenka Faretta osvanula je na španjolskom izdanju Voguea za kolovoz

Faretta dobila još jednu naslovnicu Voguea!

Hrvatskoj manekenki ovo je već četvrta naslovnica Voguea!

▲ Povratak na vrh