ELLE Kalendar: kuda se zaputiti u danima pred nama?

28.06.2019.

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali smiješe od 28. lipnja do 5. srpnja?

Mnogi su otišli na more, mnogi se vraćaju. No, što s nama koji smo ostali u gradu? Kuda poći, što vidjeti? U susret vikendu i tjednu pred nama, donosimo vam događanja koja nas očekuju sljedećih tjedan dana, a koja vrijedi posjetiti. Ukoliko još ne znate kako bi proveli ono malo slobodnog vremena koje nam ostaje poslije radnih sati, inspirirajte se našom listom.

 

Kino i kazalište

Portreti: Ljeto s Bergmanom

Kino Tuškanac uspjeva ponovno uglazbiti Bergmanove Šumske jagode u još jedan ciklus. Gledali smo ih u Fokusu: starost na filmu, tjednu švedskog filma, a uskoro ćemo ih moći gledati i u Portretima.

 

 

Staging a play: Antigone u ZKM-u

Nakon uspješnih gostovanja predstava “Sad Sam Revisited” u &TD-u i “Samica” Jasne Jasne Žmak u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu koncem lipnja u sklopu Ganz nove Perforacije Festival po prvi puta u Zagrebu gostuje predstava “Staging a play: ANTIGONE”, solo izvedba koreografa i izvođača Matije Ferlina na sceni Istra u Zagrebačkom kazalištu mladih, Teslina 7.

 

 

Festivali i izložbe

Izložba: Island of Inanna

U petak, 28. lipnja u 20.00 sati u Galeriji Bačva, Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se multimedijalna izložba ISLAND OF INANNA, umjetnica Line Kovačević, Martine Miholić, Nike Šimičić, Irene Tomašić i Martine Granić, te njihove gošće Darije Jelinčić.

 

GOOD CAUSE u Art Parku Zagreb

29. lipnja u parku Ribnjak možete sudjelovati u dobrotvornoj akciji za nezbrinute životinje, uz dobru muziku i ugodnu atmosferu.

 

 

Doček druge polovice 2019. godine – Ljeto na Strossu!

30. lipnja doček druga polovice 2019. uz koncert Jimmya Stanića, vatromet, gemišt & dobro društvo.

 

PLAC MLJAC – Ljeto na Trešnjevačkom placu

Trešnjevački plac – jedan od “trbuha” i neupitnih “landmarka” zagrebačke metropole – osvojit će sva vaša osjetila svojom posebnom pričom, ljudima i običajima.

 

 

Izlasci

 

Zmajevo 2019. – festival craft piva i muzike

 

Crossover Festival Zagreb 2019.

 

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Press/Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh