EXIT proglašen najboljim europskim festivalom

16.01.2014.

Festival je osvojio prvo mjesto u kategoriji najvećih europskih festivala na ceremoniji dodjele Europskih festivalskih nagrada za 2013. godinu

EXIT je iza sebe ostavio neke od najvećih europskih festivala, kao što su belgijski Tomorrowland i mađarski Sziget. Publika iz cijele Europe, zajedno s EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, zajedničkim glasovima odlučili su da je u konkurenciji od 360 festivala iz cijele Evrope upravo EXIT festival najbolji.

Nagradu je u Groeningenu primio strateški direktor festivala, Dušan Kovačević, koji je ovom prilikom izjavio: “Želio bih zahvaliti Europskim festivalskim nagradama zbog ove nevjerojatne prilike da predstavim EXIT pred cijelim svijetom. Također bih želio zahvaliti festivalskoj publici i članovima žirija koji su glasali za nas. Neki od vas već znaju da je naš festival jedinstven u svijetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu. Vjerujemo da je društvena odgovornost festivala i dalje važan razlog postojanja. Zbog toga i posvećujem ovu nagradu svim vjernim ljubiteljima festivala, pogotovo onima iz Srbije i s Balkana, kao i našem Novom Sadu, najboljem gradu na svijetu, u kojem se EXIT održava od samog početka!”

Više od 360 festivala iz 34 zemlje bilo je u konkurenciji za najbolji veliki festival u 2013. godini.

Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh