Fendi na filmu

31.10.2017.

Moda u kinematografiji, baš kao i u stvarnom životu, oduvijek ima važnu ulogu. Odjeća u filmovima gradi imidž i osobnost likova, a njihov karakter, životne okolnosti i namjere vrlo lako se publici komuniciraju upravo garderobom

U tu svrhu, mnogi se kostimografi često okreću luksuznim modnim brendovima ne bi li nas začarali i svoje likove prikazali u posebnom svijetlu, a jedan od tih brendova je redovno i Fendi. Glasovita talijanska krzna pojavila su se u filmovima Wesa Andersona, Sofije Coppole, Federica Fellinija i mnogih drugih, a upravo su ti glamurozni trenuci pred filmskim kamerama tema nove Fendi izložbe postavljene u Rimu.

“Film je oduvijek bio važan dio naše priče,” izjavila je Silvia Venturini Fendi, trenutna kreativna direktorica za modne dodatke te dječju i mušku Fendi liniju. “Ova je izložba proslava inovativnog odnosa koji smo izgradili s kinematografijom i naše želje da ispričamo prekrasne filmske priče.”

Među eksponatima se nalaze prepoznatljiva bunda Gwyneth Paltrow iz filma “Royal Tenenbaums”, crveni kaput Tilde Swinton iz filma “Grand Budapest Hotel”, bunda Meryl Streep iz filma “Vrag nosi Pradu” i mnogi drugi skupi Fendi primjerci. Uz izložbu je postavljeno i malo vintage pop-up kino inspirirano nekadašnjim talijanskim kino dvoranama gdje posjetitelji svaku večer mogu pogledati projekciju jednog od filmova u kojima je glasovita talijanska kuća u prvom planu. Izložba Fendi Studios otvorena je do 25. ožujka slijedeće godine, a ulaz je slobodan.

Piše: Maja Karnik
Foto: Fendi.com

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh