Francois-Henri Pinault obećao 100 milijuna eura za obnovu Notre Dame

16.04.2019.

Povijesno zdanje oštećeno u požaru

Građane diljem svijeta pogodila je vijest o tragičnom požaru koji je sinoć oko 19 sati buknuo u katedrali Notre Dame i uzrokovao katastrofalne posljedice. Požar u pariškoj katedrali Notre Dame stavljen je pod kontrolu tek u utorak oko tri sata ujutro, nakon osam sati vatrene stihije koja je progutala veliki dio povijesne građevine iz trinaestog stoljeća koja je dugo predstavljala simbol najviše vrijednosti u Francuskoj.

 

 

Mnogi su se dužnosnici i osobe iz javnog života već oglasili o tragičnom događaju, a Francois-Henri Pinault, francuski milijarder i suprug glumice Salme Hayek, obećao je izdvojiti 100 milijuna eura za pomoć u obnovi katedrale Notre-Dame. Predsjednik Kering grupacije koja je vlasnik mnogih francuskih brendova visoke mode, to je objavio nekoliko sati nakon što je izbio veliki požar na 850 godina starom simbolu Pariza.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on Apr 15, 2019 at 2:50pm PDT

 

Njegova supruga, poznata meksička glumica Salma Hayek također je izjavila dugoku tugu za nesretnim događajem u objavi na Instagramu, “Kao i mnogi drugi, u šoku i s tugom svjedočim kako se ljepota Notre Dame pretvara u dim. Volim te, Pariz!”

Za sad uzrok požara nije poznat, iako se sumnja kako je do požara možda došlo zbog procesa restauracije koji se odvijao u katedrali.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Balenciaga spašava koale humanitarnom mini kolekcijom

Komadi s plemenitim ciljem od jučer su dostupni online

Celebrity manikeri otkrili kakvi će trendovi vladati na noktima

Samo bacite pogled na manikure s dodjele nagrada Zlatni globus

Stella McCartney je ponovno preuzela vlasništvo nad svojim brendom, a evo zašto je to sjajno

Nakon 17 godina partnerstva s Keringom britanska dizajnerica postaje stopostotna vlasnica brenda koji nosi njezino ime

▲ Povratak na vrh