Gdje u Zagrebu probati peciva o kojima svi pričaju?

29.03.2018.

Zagreb je ovog tjedna zaludila bagels groznica

Bagels, poznata poljska peciva obožavana u Sjedinjenim Američkim Državama, proteklog su tjedna stigla u Zagreb i čini se da su svi odmah poludjeli za njima. Radi se o pecivima koja se obično konzumiraju za doručak i nadijevaju sirnim namazom, dimljenim lososom, svježom šunkom, ili, zapravo, čime god poželite.

U Zagrebu ih za sada možemo probati na dvije lokacije, a u nastavku otkrijte o kojim se mjestima radi:

Torte i to

Poznata zagrebačka slatsičarna Torte i to prva je predstavila popularne bagelse u svojoj ponudi. Od ponedjeljka u njihovim prostorima možete isprobati ovo popularno pecivo s rupom, a dolazi u pet različitih oblika – klasičan, s bundevinim sjemenkama, s makom, sezamom ili žitaricama. Osim toga, možete odabrati prazan bagel ili pak birati između dvije vrste nadjeva, a to su sirni namaz ili sirni namaz s losom i kaparima.

Bagel & Lobster Barr

Bagel & Lobster Barr je novi projekt Marina Medaka, vlasnika Roguemarin restorana i Santoku mesnice. Ovaj je bar otvoren jučer na mjestu Medakovog Tacos & Burger Barra na adresi Jurišićeva 2a koji je sada zatvoren, a u ponudi ima razne oblike popularnih bagelsa. Tako možete isprobati peciva s makom, češnjakom, sezamom, soli i drugim začinima, a punjene s raznim namazima, lososom, hlapovima, jajima, rajčicom i mozzarellom ili nekom drugom raskošnom kombinacijom koju je Medak osmislio.

Piše: N.B.
Foto: Pexels / Torte i to Facebook / Bagel & Lobster Barr Facebook

Preporučujemo

Pročitajte i...

10 novih gastro oaza koje su ove godine otvorene na našoj obali

Donosimo vam pregled sjajnih mjesta na obali čije specijalitete jedva čekamo isprobati

Stigla je nova hrvatska kuharica koju je pisalo 36 najboljih hrvatskih chefova

Trideset i šest najboljih hrvatskih chefova pod vodstvom Mate Jankovića kreirali su knjigu koja obilježava važnu fazu hrvatske gastro i restoranske scene – Croatia: The Cookbook

Pet novih mjesta koja su otvorena u Zagrebu ovog proljeća

Zagreb postaje sve veće turističko središte, a sukladno tome se svake sezone otvara niz sjajnih novih mjesta za slane i slatke zalogaje

Kako sami kod kuće možete pripremiti popularne bagelse?

Donosimo vam sjajan recept za popularna peciva koja se nedavno stigla u Zagreb

Otvorili ste konzervu slanutka i prolili onu vodu? A mogli ste napraviti nešto poput ovog...

Da, istina, nije baš jako atraktivna. Malo ljigava, bez nekog posebnog mirisa, tekućina iz konzerviranog povrća vrlo često iz konzerve ide ravno u odvod. Čitajte dalje kako bi saznali zašto je ovo jedna od najvećih pogrešaka koju možete napraviti u kuhinji

▲ Povratak na vrh