Glamur staroga Rima na National Geographic radionicama u Mirinama

31.07.2019.

Što nam donose radionice National Geographica?

Dvanaesta manifestacija Antički dani,  autentično slavlje antičkih vremena, održana je prošlog vikenda na lokalitetu Mirine kraj Omišlja. Središnji događaj popraćen radionicama, gladijatorskim borbama i nezaobilaznom antičkom gastro ponudom restorana Rivica iz Njivica obilježio je vikend.

 

 

Uz svjetlost baklji posjetitelji su mogli uživati u ambijentu uz autentičnu  glazbu liburnijske antičke skupine »Ad Rectum«, žongliranju s vatrom, plesu vila, borbi gladijatora, formaciji rimskih vojnika i mnoštvu kostimiranih Rimljana različitih profesija i staleža.

 

 

Oni najmlađi uživali su u radionicama gline, izrade instrumenata, arheološkim istraživanjima, druženju s konjima, a mogli su se okušati i u streličarstvu, antičkim igrama ili se zabaviti vožnjom u antičkom vrtuljku.

 

 

Ukoliko ste u blizini Krka ovoga ljeta, ne propustite bogat program događanja kojim se TZO Omišalj- Njivice ponosi. Očekuju vas i preostale znanstvene radionice uz promociju časopisa National Geographic Hrvatska koje će se održavati 17. Kolovoza u Omišlju i 19.kolovoza u Njivicama.

 

Fotografije: Press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Provjerite kako je bilo na National Geographic znanstvenim radionicama na Krku

U suradnji s časopisom National Geographic Hrvatska na Krku su održane znanstvene radionice za djecu na temu glagoljice i mikroplastike

Postanite član/ pretplatnik National Geographic Hrvatska

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i poklanjamo vam bambusom obložen spremnik za piće s natpisom National Geographica Hrvatska

▲ Povratak na vrh