Hotel Café Royal kao iskustvo koje se pamti

08.12.2014.

Iz Londona, naša dopisnica Svetlana Knežević secira značenje riječi "staycation" u kontekstu hotela Café Royal

Staycation – izraz koji se koristi za aktivni odmor koji uključuje uživanje u raznim aktivnostima izvan vlastita doma (odlazak u SPA centar, raskošne večere i iste takve zabave…),baš kao da ste na godišnjem odmoru, premda se, u ovom slučaju, vraćate kući, a ne u hotelsku sobu ili apartman…

 

Kažu da izraz staycation u londonskom PR žargonu dobiva svaki put neko novo značenje ili… lokaciju. Baš poput nekada legendarna Café Royala, koji je prije par godina prerastao u famozni Hotel Café Royal, na križanju ulica Regent St i Picadilly Circusa u samom srcu Londona.

I dok je Café Royal bio vizija jednog Francuza, Daniela Nicholasa Thevenona, i njegove želje da tada učmali London konačno dobije svoj gourmet cuisine, kao i najbolja vina u regiji, Hotel Café Royal je sve ono što je ovo mjesto zapravo učinilo nezaobilaznim u britanskoj metropoli u 20. stoljeću. Od čuvena “Grill Rooma”, u kome su česti gosti bili Oscar Wilde, Edward VIII i Winston Churchill, do njihovog penthausa “Dome“, koji je vidio neke od najžešćih rock tuluma u povijesti ove europske glazbene prijestonice.

 

Hotel Cafe Royal

 

Neponovljivo iskustvo

U blagdanskom Londonu, Hotel Café Royal je idealno mjesto za taj neponovljivi staycation tijekom kojeg se ponovno zavoli ovaj grad, a u kome sam već gotovo pola svoga života.

Član ‘the Set’ grupacije luksuznih hotela, ovaj londonski je gotovo idealna kombinacija kulturnog i modnog (otkrila sam ga za vrijeme manifestacije Vogue Fashion Night Out), ali i destinacija u kome se nalazi Akasha Holistic Wellbeing Spa s aromatiziranim, gotovo božanskim kupalištem – bazenom koji je po auri “ženstvenost par excellence”.

 

Hotel Cafe Royal

 

Plivati u ovom bazenu, koji se nalazi u podrumu hotela (a to znači i ispod Piccadillyja) je iskustvo koje, ne samo da regenerira, već i nadahnjuje, naročito u ove sive, kišne i za novinara – putnika prekratke dane.

Makar oni bili u njezinom omiljenom glavnom gradu na malom otoku, nekada blizu, a nekada tako dalekom od Europe…

Fotografije: press

Pročitajte i...

Kada nevjesta nosi crninu...

Naša dopisnica iz Londona, Svetlana Knežević, piše o netipičnim vjenčanicama kao novom trendu

Iza kulisa visoke mode

Naša dopisnica Svetlana Knežević donosi dojmove iz backstagea Pariškog tjedna visoke mode

Neville London

Luksuz u kosi

Naša dopisnica iz Londona, Svetlana Knežević, uvodi nas u svijet čuvenog frizerskog salona

Apokaliptični filmski watchlist za apokaliptične dane

Najbolje od kraja svijeta: distopijska filmska lektira za izolaciju

Što je Slow TV i svjedočimo li nekom novom pokretu?

Kako je odjednom poraslo zanimanje za posve "obične" stvari?

Ne, ne morate biti produktivne tijekom izolacije

U obranu neučinkovitosti, po preporuci stručnjaka

▲ Povratak na vrh