Instagram je otvorio novi profil – @shop posvećen je isključivo kupovini

10.05.2019.

Hoće li nam olakšati izbor?

Megapopularna aplikacija Instagram je odlučila otvoriti novi službeni profil koji je posvećen njihovim preporukama proizvoda i brendova koje možete pronaći na toj aplikaciji.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @shop (@shop) on May 8, 2019 at 6:01pm PDT

@shop je u suštini spoj svih sponzoriranih objava koje su probrane kako bi zatim bile objavljene kao Instagram preporuka kupcu. Profil će uključivati proizvode i brendove vezane uz modu, beauty industriju, dom i dizajn te će biti izabrane od strane uredničkog tima u Instagram uredima. Prema Business of Fashion, sadržaj koji će objavljivati je namijenjen ženama od 20 and 30 godina i za sad će zastupati jedan brend po danu dajući kratku priču o njegovom nastanku u opisu objave.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @shop (@shop) on May 8, 2019 at 6:44pm PDT

 

Ali doista, sve se svodi na nedavni ulazak Instagram aplikacije na tržište online trgovine. U ožujku, Instagram je predstavio svoju novu značajku Checkout unutar Instagram aplikacije koja korisnicima omogućuje kupnju proizvoda od nekoliko brendova bez napuštanja feeda. Eva Chen, glavna direktorica modnih suradnji na Instagram aplikaciji, je izjavila za Business of Fashion, “Mislim da svi mi koji volimo kupovinu, volimo čuti i priču iza proizvoda koji kupujemo. Zbog toga cijenimo taj proizvod više. U osnovi na Instagramu, radilo se o osobi ili o brendu, ljudi žele čuti ljudske priče.”

Radi li se stvarno o želji za prenošenjem priče iza nekog proizvoda ili je Instagram našao način kako ostvariti monopol nad plaćenim oglašavanjem na aplikaciji? Svakako ćemo pratiti @shop kako bismo saznali.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Streetstyle lekcije: kombinezon na tri jesenska načina

Kako kombiniramo kombinezon ove jeseni?

Ultimativni jesenski day-to-night lookbook

Vodič kroz galaksiju za urbane frajerice, ravno iz najnovije H&M kolekcije 

Insta Blic: tko se krije iza profila @f.e.t.c.h.i.n.g?

10 pitanja za vaše omiljene blogerice

7 balonera savršenih za prijelazno razdoblje

Odabrali smo najupečatljivije modele

▲ Povratak na vrh