Ivo Pogorelić na šestom izdanju međunarodnog Piano Loop Festivala

06.08.2019.

Festival se održava od 14. do 22. kolovoza 2019.

Split i ovog ljeta postaje pijanistički epicentar zahvaljujući šestom izdanju međunarodnog Piano Loop Festivala na kojem će, od 14. do 22. kolovoza 2019., nastupiti etablirana imena hrvatske i inozemne pijanističke scene uz mlade glazbene snage u usponu.

Po prvi put na festival stiže senzacionalno ime pijanizma, Ivo Pogorelić! Senzacionalno umijeće sviranja Pogorelić će splitskoj publici predstaviti 21. kolovoza u 21 h u zapadnom dijelu Podruma Dioklecijanove palače recitalom s pomno biranim djelima velikana pijanističke literature: veličanstvenog i sveobuhvatnog glazbenog genija Johanna Sebastiana Bacha,  jednog od najvećih skladatelja i nositelja glazbenih promjena Ludwiga van Beethovena, zatim najvećeg pjesnika klavira, Frédérica Chopina, te Maurice Ravela koji je u svojim skladbama klaviru podario posebnu paletu boja i svjetlosti.

 

 

Završni koncert 22. kolovoza, na istom mjestu i u isto vrijeme, održat će neizostavno ime Piano Loopa, Kemal Gekić, iz čijih je ljetnih pijanističkih akademija i izrastao festival. Naime, Piano Loop dijeli se na edukaciju i produkciju, pa će tako ove godine pedesetak pijanista iz cijelog svijeta usavršavati svoju tehniku i glazbeno umijeće s timom biranih glazbenih pedagoga. Uz Kemala Gekića s mladim pijanistima u Glazbenoj školi Josipa Hatzea radit će i Lev Natochenny, Eugene Choi, Wonmi Kim, Andreas Frölich i Andrey Gugnin. „Piano Loop danas je značajan kulturni događaj i etablirano profesionalno okupljanje na svjetskoj razini, o čemu svjedoče brojna respektabilna pijanistička imena koja sudjeluju u sklopu festivala“, navodi Vanesa Kleva Pleština. Ovogodišnje izdanje, organizirano u suradnji s Muzejom grada Splita i Etnografskim muzejom, donosi devet imena hrvatske i svjetske pijanističke scene raznovrsnih pijanističkih škola, interesa, tehničkih umijeća i muzikalnosti.

 

 

Ulaznice za koncerte u prodaji su na stranici www.adriaticket.com te u poslovnicama Dancing Bear, Ticket media i u caffe baru Plava Kava.

Fotografije: Press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Uz savjete iz novog Men’s Healtha – oborit ćete sve s nogu!

Prosinačko izdanje vašeg najomiljenijeg časopisa donosi obilje blagdanskih strategija - s kojima ćete podjednako uživati, ali i dobro izgledati

Cozy odjevne kombinacije za sve vremenske uvjete

Ne bojimo se zime u Athlete's Foot modelima

Velika izložba posvećena zvijezdi streetweara

„Hoodie“ kao puno više od simbola suvremene ulične mode

▲ Povratak na vrh