Jedinstveni namještaj s domaćim potpisom

02.11.2016.

Jelly: nova formula udobnosti i 100% hrvatski proizvod

Mladi poduzetnik Davor Kovačić bio je kreator i pokretač ideje razvoja Jellyja, koji je svoj konačan oblik dobio suradnjom s Dragom Jelonjićem, studentom drvne tehnologije na zagrebačkom Šumarskom fakultetu. Njih dvojica zajedno su projektirala Jelly dok nisu došla do željenog oblika i dimenzija.

Davor Kovačić odgovorio je na nekoliko pitanja…

 

jelly

 

Kako je došlo do ideje Jelly ?

Jelly stolica kao projekt je nastala na ideji stvaranja premium proizvoda na tržištu namještaja. Želja nam je bila napraviti jedinstveni proizvod u Hrvatskoj. Cilj nam je bio razviti vlastitu robnu marku za jednu online e-commerce platformu koju spremamo pokrenuti. Mislim da smo sa Jelly dobili zanimljiv proizvod, uzbudljivih linija i izuzetne udobnosti.

Tko je kreator ideje?

Kreator i pokretač ideje razvoja Jelly stolice sam ja. Za suradnju sam pozvao tada studenta 4 godine drvne tehnologije Dragu Jelonjića da skupa projektiramo Jelly, prvo u Autocad-u, a kasnije kao module 1:1 dok nismo došli do željenog oblika dimenzija. Suradnja kroz razgovore i usmjeravanja sa Prof. Jambreković & Prof. Ivica Grbac kao voditelj zavoda za ispitivanje namještaja pri Šumarskom Fakultetu Zagreb gdje smo i atestirali proizvod. Finalnu obradu presvlačenja s eco kožom, odradio nam je Matus Design.

Što je bio cilj postići sa 2 luka – nagiba, kome je i za kakve prostor za koga je on napravljen?

Kut i nagib naslonjača Jelly stolice su ergonomski oblikovani, te je stolica antropometrijski prilagođena dimenzijama tijela. Između krivulje sjedenja i kutova karakterističnih za pravilno projektiranje stolice postoji međuzavisnost koja se očituje prije svega u postojanju kutova udobnosti ali i dinamike ljudskog tijela. Jelly sigurno donosi novu udobnost.

M.B.
Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

CHRISTMAS STORY – zvijezde za djecu

Story organizira koncert

Ove jeseni bez bolovanja

Ojačajte imunitet na vrijeme i zaboravite na sezonske prehlade i viroze

NOVO Nuxuriance® Gold

Iskusite apsolutnu anti-age moć

Blake Lively i Leighton Meester se vraćaju u "Tračericu"?

Stari postav ponovno stiže na male ekrane?

Uz Keune Color Chameleon zaboravite na tradicionalne boje kose

Zelena, ružičasta, žuta, plava...sve su one nova crna. Uz Keune Color Chameleon novu paletu intenzivnih boja uskladite svoju boju kose i jedinstvenu osobnost kojom zračite!

▲ Povratak na vrh