Jeste li već čuli za akademiju za influencere?

15.11.2017.

Tko želi biti influencer kad odraste? Za sve zainteresirane, Condé Nast Italia nudi službenu edukaciju i diplomu!

Talijanska podružnica američke medijske kuće pokreće takozvanu Akademiju za društvene mreže, tečaj za sve koji bi htjeli ostvariti uspješnu karijeru na društvenim mrežama, a sto sretnika kojima to pođe za rukom, imat će službeni certifikat i biti primljeni u Condé Nast mrežu influencera.

Glavni cilj edukacije je naučiti polaznike kako na korektan i pravilan način koristiti društvene mreže, kako se fokusirati na stvaranje kvalitetnog sadržaja i poštovati etičke standarde. To drugim riječima znači da će školovani influenceri naučiti kako pravilno objavljivati informacije o oglašavanju i kako transparentno privući što veći broj pratitelja. Program je osmišljen u suradnji s renomiranim sveučilištem Bocconi i definiran je kao ‘certificirani postdiplomski stupanj akademskog obrazovanja’.

Odakle ova inicijativa? “Potrošači više ne vide razliku između novinara i influencera,” smatra Condé Nastov izvršni direktor Fedele Usai dajući naslutiti kako se medijska kuća želi direktno uključiti u rastući segment društvenih mreža koje posljednjih godina privlače sve veću publiku, oglašivače, ali i trgovce. No, je li ova akademija zaista prilika za učenje i usavršavanje ili tek prečica za one koji uspjeh žele ostvariti preko noći? Kako god bilo, zainteresiranih će zasigurno biti jako puno.

Piše: Maja Karnik
Foto: Shot From The Streets

Preporučujemo

Pročitajte i...

Anna Wintour napušta Vogue?

Glavna urednica Voguea i umjetnička direktorica Condé Nasta uskoro bi mi mogla napustiti ove pozicije

Što će se zapravo dogoditi sa slavnim modnim fotografima optuženima za seksualno uznemiravanje?

New York Times je u subotu objavio veliku priču u kojoj donose svjedočanstva modela koji si bili žrtve seksualnog uznemiravanja dvaju modnih fotografa, Brucea Webera i Marija Testina. Anna Wintour je nedugo nakon toga objavila da više neće surađivati ni s jednim od dvojice slavnih fotografa. No, hoće li to doista biti tako?

Fotografije koje život znače, doslovno!

Pad tiraže poznatih časopisa, gašenje nekih uredništava i niži prihodi od oglašavanja, natjerali su američku medijsku kompaniju Condé Nast da se okrene novim mogućnostima zarade

Hotel Esplanade Zagreb okrunjen je titulom za najbolji Povijesni hotel godine

Historic Hotel of The Year - na prestižnoj dodjeli nagrada European Hotel Awards 2019. u Ženevi

Inspiracija za najbolji proljetni look

Ženstvene suknje, urbani traper i casual tenisice za sezonu u trendu

▲ Povratak na vrh