Jeste li već čuli za akademiju za influencere?

15.11.2017.

Tko želi biti influencer kad odraste? Za sve zainteresirane, Condé Nast Italia nudi službenu edukaciju i diplomu!

Talijanska podružnica američke medijske kuće pokreće takozvanu Akademiju za društvene mreže, tečaj za sve koji bi htjeli ostvariti uspješnu karijeru na društvenim mrežama, a sto sretnika kojima to pođe za rukom, imat će službeni certifikat i biti primljeni u Condé Nast mrežu influencera.

Glavni cilj edukacije je naučiti polaznike kako na korektan i pravilan način koristiti društvene mreže, kako se fokusirati na stvaranje kvalitetnog sadržaja i poštovati etičke standarde. To drugim riječima znači da će školovani influenceri naučiti kako pravilno objavljivati informacije o oglašavanju i kako transparentno privući što veći broj pratitelja. Program je osmišljen u suradnji s renomiranim sveučilištem Bocconi i definiran je kao ‘certificirani postdiplomski stupanj akademskog obrazovanja’.

Odakle ova inicijativa? “Potrošači više ne vide razliku između novinara i influencera,” smatra Condé Nastov izvršni direktor Fedele Usai dajući naslutiti kako se medijska kuća želi direktno uključiti u rastući segment društvenih mreža koje posljednjih godina privlače sve veću publiku, oglašivače, ali i trgovce. No, je li ova akademija zaista prilika za učenje i usavršavanje ili tek prečica za one koji uspjeh žele ostvariti preko noći? Kako god bilo, zainteresiranih će zasigurno biti jako puno.

Piše: Maja Karnik
Foto: Shot From The Streets

Preporučujemo

Pročitajte i...

Anna Wintour napušta Vogue?

Glavna urednica Voguea i umjetnička direktorica Condé Nasta uskoro bi mi mogla napustiti ove pozicije

Što će se zapravo dogoditi sa slavnim modnim fotografima optuženima za seksualno uznemiravanje?

New York Times je u subotu objavio veliku priču u kojoj donose svjedočanstva modela koji si bili žrtve seksualnog uznemiravanja dvaju modnih fotografa, Brucea Webera i Marija Testina. Anna Wintour je nedugo nakon toga objavila da više neće surađivati ni s jednim od dvojice slavnih fotografa. No, hoće li to doista biti tako?

Fotografije koje život znače, doslovno!

Pad tiraže poznatih časopisa, gašenje nekih uredništava i niži prihodi od oglašavanja, natjerali su američku medijsku kompaniju Condé Nast da se okrene novim mogućnostima zarade

Jared Leto organizira glazbeni festival u Hrvatskoj!

Novi festival u Hrvatskoj u organizaciji svjetske zvijezde

Zašto ćemo ove godine nositi samo Havaianasice?

Japanke s plaže dolaze na gradske ulice

▲ Povratak na vrh