Kako izgleda kad klasična umjetnost nosi Gucci?

03.04.2019.

Instagram profil koji osvaja na prvu!

Meme kultura postala je odavno dijelom svakodnevice i omiljenom virtualnom razbibrigom Milenijalaca, nešto poput univerzalnog jezika koji svi razumiju. Profili koji svojim sarkazmom privlače pažnju, rastu na internetskim prostorima poput gljiva poslije kiše, a nedavno je na Instagramu zablistao još jedan novi, itekako vrijedan pozornosti.

 View this post on Instagram

A post shared by MYSTENDHALSYNDROME (@mystendhalsyndrome) on Jul 17, 2018 at 11:54pm PDT


 

My Stendhal Syndrome je profil koji spaja klasičnu umjetnost i visoku modu, a iza njega stoji umjetnik Antonio Patruno Randolfi. Ime profila označava psihosomatski poremećaj koji odlikuju simptomi poput vrtoglavice i halucinacija koje se mogu pojaviti pri gledanju umjetničkih djela.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYSTENDHALSYNDROME (@mystendhalsyndrome) on Feb 22, 2017 at 10:45am PST

 

Vidi li Antonio Gucci naočale na očima muza iz 16. stoljeća, ne znamo, no djela klasične umjetnosti, u njegovoj izvedbi, izgledaju naprosto sjajno začinjene s modnim dodacima i odjevnim komadima koji su krasili modne piste najpoznatijih modnih kuća tijekom tjedana mode.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYSTENDHALSYNDROME (@mystendhalsyndrome) on Jun 15, 2017 at 10:50am PDT

 

Gucci, Givenchy, Prada, Burberry, Vetements i mnogi drugi pojavljuju se tako na njegovim meme-ima, a Randolfi je objasnio kako je, obzirom da “radi u modi i poučava modu, bilo logično da u svom prvom djelu povuče upravo tu referencu”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYSTENDHALSYNDROME (@mystendhalsyndrome) on Mar 27, 2019 at 9:45am PDT

 

“Razmišljao sam kako bi protagonisti povijesti umjetnosti izgledali u suvremenoj odjeći. Pokušao sam spojiti ta dva svijeta i jednostavno nastavio to činiti”, objašnjava osebujni umjetnik. Premda se na prvi pogled može činiti da se radi o dvije posve nespojive stvari, već površan pogled na profil My Stendhal Syndrome otkriva da se radi o sjajnim radovima koje bismo bez previše oklijevanja stavili na zid svoje dnevne sobe. Poznavajući ljubav prema bizarnome kao i ljubav prema umjetnosti koju gaji kreativni direktor Guccija Alessandro Michele, možemo pretpostaviti da se Antoniju Randolfiju smiješi suradnja s talijanskom modnom kućom. Bio bi to naprosto spoj iz snova!

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Prekrasna kampanja kuće Gucci s konjima u glavnoj ulozi

Kampanja za kolekciju proljeće/ljeto 2020

Tko je gost iznenađenja u novoj Guccijevoj kampanji?

Super zabavna vizija Alessandra Michelea

Nekoliko elegantnih dizajnerskih komada u koje se isplati uložiti

Bezvremenski komadi koji su vrijedni svake kune

ELLE Countdown: 10 trenutaka na modnoj pisti koji su obilježili ovo desetljeće

Ako ste propustili ove ključne momente, vjerojatno ste prespavali dekadu!

▲ Povratak na vrh