Kako organizirati vjenčanje poput Parižanki?

19.10.2017.

Nije tajna da su Francuskinje mnogim ženama inspiracija kada se radi o odijevanju ili beauty trikovima pa ne čudi što mnoge buduće mladenke i inspiraciju za vjenčanja traže upravo u vjenčanjima Parižanki

Iako slove za jedne od najstiliziranijih dama na svijetu, Parižanke su poznate i kao dame koje njeguju posebnu kulturu života pa ni njihova vjenčanja nisu iznimka. Ključne aspekte svog stila, poput jednostavne elegancije, također provode u planiranje vjenčanja. Evo nekoliko značajki koje treba uzeti u obzir prilikom planiranja vjenčanja, ako ste zainteresirani za vjenčanje poput pariških dama:

Odaberite jednostavnu temu

Parižanke ne posežu za trendovima kad je njihovo vjenčanje u pitanju i ne odabiru specifičnu temu koja ograničava njihove mogućnosti u procesu planiranja. Neke mladenke tako će se odlučiti za bajkovito vjenčanje i haljinu poput princeze, kao Grace Kelly. No, većina Parižanki odlučuje se za opušteno vjenčanje s boemskim vibracijama u stilu Brigitte Bardot i Kate Moss.

Uklopite parišku estetiku u svoj beauty look

Parižanke cijene jednostavnost u beauty rutini pa i za vjenčanja odabiru prirodan i lagan make-up. Kad je frizura u pitanju, pariške dame obično izbjegavaju lak za kosu jer nekoliko zalutalih vlasi daje romantičan izgled.

Nemojte sve uskladiti

Identične haljine djeveruša nešto su što ćete rijetko vidjeti na vjenčanjima Parižanki. Neusklađeni cvjetni aranžmani i dekoracije jako su popularni na pariškim vjenčanjima pa pariški koordinatori vjenčanja i nevjeste nerijetko traže detalje na buvljacima kako bi postigli neusklađen, boemski stil.

Izradite nešto sami

Clémentine Herzhaft, organizatorica vjenčanja, kaže: “Pariška vjenčanja imaju tendenciju da budu vrlo DIY (do it yourself) u usporedbi s američkim vjenčanjima.” Par planira i većinu stvari pravi sam ili uz pomoć nekoliko najbližih prijatelja i obitelji. Također je uobičajeno da mladenka i mladoženja daju gostima dar koji je ručno izrađen.

Nikada nemojte štedjeti na hrani, vinu i slasticama

Nije tajna da Francuzi na hranu gledaju kao na umjetnost, što ne čudi jer je Francuska zemlja koja ima duga tradiciju i neizmjerno je ponosna na svoju povijest oko jela, pripreme i konzumacije. Stoga gosti na vjenčanju mogu očekivati ​​najbolje od najboljeg kad se radi o hrani, slasticama i vinu, čak i na najmanjim i najjednostavnijim vjenčanjima.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Amy Julliette Lefévre

Prekrasna manekenka sa sjajnim stilom i snažnim karakterom!

Stilska inspiracija: Hannah Baxter

Zaljubili smo se u retro chic stil ove beauty urednice

Stilska inspiracija: Sanne Sehested

Dizajnerica brenda Gestuz najbolje nosi komade svoje marke!

Stilska inspiracija: Lisa Hahnbück

Upoznajte stil poznate njemačke blogerice i suradnice njemačkog Voguea

Upoznajte cure čiji stil obožavamo

Ana Bacinger, Tina Lončar, Ivana Roščić i Nina Mia Čikeš odgovaraju na pitanja o svom stilu

Stilska inspiracija: Oumayma Elboumeshouli

Super cool influencerica s bazom u Dubaiju i Amsterdamu!

▲ Povratak na vrh