Kako poboljšati raspoloženje za manje od minutu?

24.11.2017.

Dobro raspoloženje privlači pozitivne osobe, situacije i događaje u naš život pa je vrlo bitno osvijestiti da svoje raspoloženje možemo svjesno mijenjati

Ne bi li bilo lijepo probuditi se svako jutro u dobrom raspoloženju, lijepe kose i da baš svaki dan uspijete doći na posao na vrijeme? No, istina je da o tome možemo samo sanjati! Svima nam se nerijetko dogodi da se probudimo na pogrešnoj strani kreveta, da zapnemo u gužvi u prometu i da nam jedan pramen kose neposlušno ne da mira cijeli dan.

Ipak, u takvim situacijama treba ostati smiren i ne kvariti si raspoloženje. Kako biste se lakše kontrolirali i ostali pozitivni, donosimo vam pet savjeta koji će vam u tome pomoći. Otkrijte ih u nastavku:

1. Imajte na umu da uvijek može gore

Neovisno o tome o kakvom je problemu riječ, činjenica je da situacija uvijek može biti gora nego što je. Primjerice, onaj neposlušni pramen kose totalno je nebitan kad zakasnite na važan sastanak. I tako možemo u nedogled…

2. Napravite nešto što vas čini sretnima

Kad se nađete u situaciji koja vam kvari raspoloženje, ne klonite duhom, nego iskoristite to vrijeme da napravite nešto što vaš čini sretnim. Kavu možda?

3. Nazovite nekoga

Postoji li bolji recept za podizanje raspoloženja od toga da nazovete ljude koje volite i koji vas čine sretnima? Kad osjetite da vam se raspoloženje pogoršava, uzmite mobitel i riješite taj problem u trenu.

4. Pojedite nekoliko kockica čokolade

Čokolada je hrana za kojom najčešće posežemo kada smo pod stresom i kad nismo dobro raspoloženi, a dobra je vijest da smirenost koju osjećamo nakon nekoliko kockica čokolade nije placebo efekt.

5. Pronađite nešto zeleno

Znanstveno je dokazano da zelena boja pozitivno utječe na raspoloženje. Dakle, kad ste neraspoloženi okružite se zelenom bojom. Kupite zelenu šalicu, prošetajte parkom, gledajte u nečije zelene oči… Možda zvuči čudno, ali to će zasigurno poboljšati vaše raspoloženje.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Vratite život svojoj kosi!

Rutine i preparati koji će spasiti vašu frizuru

Koje su najbolje četke za kosu na tržištu?

Donosimo vam 15 najboljih četki za kosu na tržištu

Koje su najbolje britvice na tržištu?

Otkrijte osam odličnih britvica koje će vam olakšati brijanje

Uz ove šampone riješit ćete se peruti zauvijek

Otkrijte najbolje i najučinkovitije šampone protiv peruti

10 proizvoda koje će vaša kovrčava kosa obožavati

Njegovanje kovrčave kose postat će pravi užitak s ovim proizvodima

Pet odjevnih komada koji se moraju naći u ormaru svake niske djevojke

Otkrijte koji će vas odjevni komadi vizualno izdužiti

▲ Povratak na vrh