Kako poboljšati raspoloženje za manje od minutu?

24.11.2017.

Dobro raspoloženje privlači pozitivne osobe, situacije i događaje u naš život pa je vrlo bitno osvijestiti da svoje raspoloženje možemo svjesno mijenjati

Ne bi li bilo lijepo probuditi se svako jutro u dobrom raspoloženju, lijepe kose i da baš svaki dan uspijete doći na posao na vrijeme? No, istina je da o tome možemo samo sanjati! Svima nam se nerijetko dogodi da se probudimo na pogrešnoj strani kreveta, da zapnemo u gužvi u prometu i da nam jedan pramen kose neposlušno ne da mira cijeli dan.

Ipak, u takvim situacijama treba ostati smiren i ne kvariti si raspoloženje. Kako biste se lakše kontrolirali i ostali pozitivni, donosimo vam pet savjeta koji će vam u tome pomoći. Otkrijte ih u nastavku:

1. Imajte na umu da uvijek može gore

Neovisno o tome o kakvom je problemu riječ, činjenica je da situacija uvijek može biti gora nego što je. Primjerice, onaj neposlušni pramen kose totalno je nebitan kad zakasnite na važan sastanak. I tako možemo u nedogled…

2. Napravite nešto što vas čini sretnima

Kad se nađete u situaciji koja vam kvari raspoloženje, ne klonite duhom, nego iskoristite to vrijeme da napravite nešto što vaš čini sretnim. Kavu možda?

3. Nazovite nekoga

Postoji li bolji recept za podizanje raspoloženja od toga da nazovete ljude koje volite i koji vas čine sretnima? Kad osjetite da vam se raspoloženje pogoršava, uzmite mobitel i riješite taj problem u trenu.

4. Pojedite nekoliko kockica čokolade

Čokolada je hrana za kojom najčešće posežemo kada smo pod stresom i kad nismo dobro raspoloženi, a dobra je vijest da smirenost koju osjećamo nakon nekoliko kockica čokolade nije placebo efekt.

5. Pronađite nešto zeleno

Znanstveno je dokazano da zelena boja pozitivno utječe na raspoloženje. Dakle, kad ste neraspoloženi okružite se zelenom bojom. Kupite zelenu šalicu, prošetajte parkom, gledajte u nečije zelene oči… Možda zvuči čudno, ali to će zasigurno poboljšati vaše raspoloženje.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Koji su najbolji ljubičasti šamponi na tržištu?

Znate li kako održavati plavu kosu u ljetnim mjesecima?

Koje biste materijale trebali nositi, a koje izbjegavati u ljetnim mjesecima?

Osim pamuka i lana, koje još materijale vi nosite u ljetnim mjesecima?

10 vodootpornih tuševa za oči koji će preživjeti i najveće ljetne vrućine

Donosimo vam listu najboljih vodootpornih tuševa za oči na tržištu

Kako se riješiti elektriciteta u kosi?

Donosimo vam 15 proizvoda koji će vam pomoći u borbi protiv elektriciteta u kosi

Jeste li isprobali proizvode za rast trepavica i obrva?

Otkrivamo vam koji su najbolji proizvodi za rast trepavica i obrva na tržištu

Namirnice koje će vašoj kosi vratiti sjaj

Otkrijte čudotvorne namirnice za njegu kose!

▲ Povratak na vrh