Kako se sve što dotakne J. K. Rowling pretvara u zlato?

07.07.2019.

Fantastična spisateljica

Znate li tko je Robert Galbraith? Zapravo to i ne biste trebali znati. Taj silno talentirani engleski pisac krimića dobio je nekoliko odbijenica za svoj prvi roman “Zov kukavice”. No roman je na kraju ipak našao izdavača i pojavio se u knjižarama u travnju 2013. godine.

 

 

Dobio je izvanredne kritike za debitantsko djelo. U intervjuu u New York Timesu, u povodu četvrte knjige, “Smrtonosno bijelo” – nedavno ju je kod nas objavio Mozaik – Galbraith je ponovno objasnio da je nekad radio kao detektiv Specijalnog odjela za istrage britanske vojne policije, baš kao i njegov fiktivni detektiv iz romana.

 

 

Ugledni njujorški dnevnik objavio je intervju s Galbraithom kao zafrkanciju. Nekoliko mjeseci nakon objave prve knjige, koja se uz odlične kritike prodala u petsto komada, neki brbljavi odvjetnik otkrio je jednoj prijateljici tko se krije iza tog pseudonima, a ona je onda na Twitteru objasnila londonskoj kritičarki i cijelom svijetu tko je zapravo Galbraith. Nakon toga prodaja je krenula – zaista krenula. Samo u Ujedinjenom Kraljevstvu prvi Galbraithov roman ubrzo je prodan u milijun i pol primjeraka. Možda je zapravo izdavač otkrio pravu autoricu?

 

Odgovor pronađite u srpanjskom broju ELLE časopisa na kisocima!

Piše: Nada Mirković

Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Koje štivo ovog ljeta ne smijete propustiti? Potražite Cosmopolitan ljetni paket s knjigom!

Ekskluzivni ljetni paket - Cosmopolitan + knjiga po cijeni od 34,90 kuna čeka vas na kioscima od 25. lipnja!

Kako se prema modi odnositi osviješteno uz pomoć knjiga i aplikacija?

Donosimo vam listu najboljih štiva o održivoj modi

Kako izgleda život modne urednice?

FRANCA: CHAOS & CREATION

▲ Povratak na vrh